U Gdanjsku predstavljanje knjige „(Ne samo) fragmenti“

 
*Obavještavamo vas da je hrvatsko sudjelovanje na Međunarodnom sajmu knjiga u Gdanjsku, koje se trebalo održati u okviru hrvatskog predsjedanja Vijećem EU odgođeno slijedom odluke nadležnih tijela. Novi termin održavanja objavit ćemo naknadno.


Na Međunarodnom sajmu knjiga u Gdanjsku, u okviru hrvatskog predsjedanja Vijećem EU trebao je biti predstavljen zbornik hrvatske drame na poljskom jeziku pod naslovom  „(Ne samo) fragmenti“ od 27. do 30. ožujka 2020. godine, no Sajam je odgođen. 

Sajam knjiga u Gdanjsku jedan je od najvećih i najvažnijih  manifestacija tog tipa u zemlji. Prošle godine Sajam je posjetilo vise od 15 tisuća ljudi.

Sajam koji se trebao održati  27 - 29. ožujka 2020., Amber Expo u Gdanjsku (https://www.gdanskietargiksiazki.pl) u programu je imao ediciju Balkan kao počasnog gosta ovogodišnjeg Sajma, a gosti su trebali biti autorice i autori iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Pod nazivom  Oko suvremene hrvatske drame, 28. ožujka na Sajmu se trebao održati razgovor s dramatičarima Tomislavom Zajecom i Ivorom Martinićem te teatrologinjom Željkom Turčinović o temama, stilu i pojavama u hrvatskoj drami od osamostaljenja Hrvatske do današnjih dana uz predstavljanje knjige „(Ne samo) fragmenti“. Moderatorica je  Gabriela Abrasowicz ( Šlesko sveučiliste u Katovicama), a prevoditeljica Dominika Kaniecka (Jagielonsko sveučiliste u Krakovu). Organizator s hrvatske strane je Hrvatski centar ITI.

Izdavanje knjige i njeno predstavljanje je financijski podržalo Ministarstvo kulture, a dio je kulturnog i umjetničkog programa u zajedničkoj organizaciji Ministarstva kulture i Ministarstva vanjskih i europskih poslova, kojim se Hrvatska predstavlja tijekom predsjedanja Vijećem EU.