Ansambl Dialogos s izvedbom „Barlaam i Josaphat“ u Tallinnu

* Obavještavamo vas da je koncert Ansambla Dialogos otkazan slijedom trenutnih trenutnih okolnosti. 

U okviru kulturno – umjetničkog programa hrvatskog predsjedanja Vijećem EU Ansambl Dialogos trebao je održati koncert „Barlaam i Josaphat“ u Tallinnu 24. ožujka.

U programu „Barlaam i Josaphat“ na originalan način uglazbljeni su drevni tekstovi o dvojici svetaca koji su zapravo kršćanski odgovor na priču o Budi. I u ovom projektu, kao i u Juditi, umjetnicu i utemeljiteljicu pariškog ansambla Dialogos prate sjajni instrumentalisti Albrecht Maurer i Norbert Rodenkirchen.

Međunarodni Ansambl 'Dialogos' utemeljila je pjevačica i muzikologinja Katarina Livljanić u Parizu 1997.godine. Ansambl se ističe vrsnim interpretacijama sakralne glazbene tradicije srednjovjekovne Europe. Spajajući temeljitost glazbenog istraživanja s monumentalnošću uprizorenja 'Dialogos' uspješno komunicira sa suvremenim senzibilitetom pružajući posve nov doživljaj rane glazbe. Svojim repertoarom ansambl istražuje kazalište, 'cantus-planus' (gregorijansko pjevanje), te rano srednjovjekovno višeglasno pjevanje s posebnim naglaskom na slavensku tradiciju.

Koncert je financijski podržalo Ministarstvo kulture, a dio je kulturnog i umjetničkog programa u zajedničkoj organizaciji Ministarstva kulture i Ministarstva vanjskih i europskih poslova, kojim se Hrvatska predstavlja tijekom predsjedanja Vijećem EU.