„Staging a play. Tartuffe“ u koreografiji Matije Ferlina

Zagrebački plesni ansambl, renomirani ansambl suvremenog plesa, u 2020. godini proslavit će 50 godina djelovanja na plesnoj sceni. U okviru kulturnog programa Hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske unije ZPA se predstavio nagrađivanom predstavom „Staging a play: Tartuffe“ u koreografiji Matije Ferlina 11. ožujka 2020. godine, u Bruxellesu u BOZAR-u.

Staging a play. Tartuffe, druga je po redu predstava u autorskom ciklusu Matije Ferlina „Staging a Play“ u kojem istražuje odnos između verbalnog i tjelesnog izričaja u izvedbenim umjetnostima. Molièreov Tartuffe je umjesto kao tekstualni predložak, izvođačima poslužio kao slojevita koreografska partitura. Dramske su replike tako u ovoj izvedbi dokinute te zamijenjene fizičkim vokabularom, a čitava koreografija nastaje razvojem specifičnog sistema koji autor razvija posljednjih nekoliko godina. Osim «začudne» koreografije, publiku će svakako očarati vizualno dojmljivi i bogati kostimi.

Plesni ansambl „Staging a play. Tartuffe“ je financijski podržalo Ministarstvo kulture, a dio je kulturnog i umjetničkog programa u zajedničkoj organizaciji Ministarstva kulture i Ministarstva vanjskih i europskih poslova, kojim se Hrvatska predstavlja tijekom predsjedanja Vijećem EU.
https://www.bozar.be/en/activities/158208-staging-a-play-tartuffe 


Foto © Jelena Janković


Foto © Jelena Janković