Izložba Nike Radić pod nazivom “My Voice Will Go with You” u Berlinu

U okviru hrvatskog predsjedanja Vijećem EU, otvorena je izložba pod nazivom “My Voice Will Go with You” (Moj glas će te pratiti) umjetnice Nike Radić u petak, 21. veljače, u prostorijama Kunstverein am Rosa-Luxemburg-Platz u Berlinu.


Nika Radić, My Voice Will Go With You

"Moj glas će te pratiti" izjava je američkog psihijatra Miltona Ericksona koji je prvi put redovito koristio hipnozu u svojoj terapijskoj praksi sredinom 20. stoljeća. Izložba Nike Radić u Kunstvereinu na Rosa-Luxemburg-Platzu poigrava se s Ericksonovim elementima hipnoze kako bi posjetiteljima ponudila druge mogućnosti za razgledavanje okoline i kako bi pokazala paralelu između hipnoze i umjetničkog djela kao medija i metoda.

Izložba će se moći razgledati od 22. veljače do 1. ožujka 2020. godine, a ulaz je besplatan. Nika Radić rođena je u Zagrebu 1968. godine, gdje je diplomirala kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti. Završila je povijest umjetnosti na sveučilištu u Beču. Izlagala je na preko dvjesto izložbi po cijeloj Europi i pisala tekstove o temama kojima se bavi u svom umjetničkom radu, a koji su objavljivani u knjigama i časopisima. Dobitnica je i nekoliko prestižnih nagrada.

Izložbu je financijski podržalo Ministarstvo kulture, a dio je kulturnog i umjetničkog programa u zajedničkoj organizaciji Ministarstva kulture i Ministarstva vanjskih i europskih poslova, kojim se Hrvatska predstavlja tijekom predsjedanja Vijećem EU.

http://www.rosa-luxemburg-platz.net/?wysija-page=1&controller=confirm&wysija-key=94b12e75246ce22acdff22359a3137ec&action=unsubscribe&page=aktuell-2

https://www.berlinskimagazin.com/index.php/en/395-video-foto-berlin-nika-radic-izlozba-my-voice-will-go-with-you-moj-glas-ce-te-pratiti?fbclid=IwAR3Ig6XweXTIe0bPSk0-3ZcGSQK1uQvD2ug8cnjdFuEJ2Zw-ozyrFBYerYU






Iz medija:

https://www.berlinskimagazin.com/
https://www.culturenet.hr/
https://www.glasistre.hr/