Balet 'Heroj je umoran' u njemačkoj Geri

  • Slika
  • Slika
Suvremeni balet 'Heroj je umoran' koji je održan 28. siječnja u njemačkoj Geri u okviru kulturno-umjetničkog programa predsjedanja Hrvatske Vijećem EU, nastao je u koprodukciji Baleta riječkog HNK-a i Muzičkog biennala Zagreb te pokazaju da se plesnim pokretom može progovoriti o nekim aspektima današnjeg društva i poslati snažnu poruku.

'Heroj je umoran' balet je koji oduzima dah. Jedan od najuzbudljivijih europskih koreografa Giuseppe Spota koristeći glazbu Frane Đurovića i 16 plesača poetski zalazi u probleme suvremenog svijeta. „
Dio smo konzumerizma novih , kratkotrajnih i beznačajnih bljeskova svakodnevice u kojoj generacije manipuliraju svojim odrazom u ogledalu, na ekranima, socijalnim mrežama gubeći pritom vlastiti obraz. Toliko smo zauzeti dosezanjem trenutne slave da zaboravljamo naći vlastiti stvarni identitet“, rekao je koreograf Giuseppe Spota.

Balet u Geri financijski je podržalo Ministarstvo kulture, a dio je kulturnog i umjetničkog programa u zajedničkoj organizaciji Ministarstva kulture i Ministarstva vanjskih i europskih poslova, kojim se Hrvatska predstavlja tijekom predsjedanja Vijećem EU.

Foto: HNK