Nakon Beča, ansambl LADO obilježio je početak hrvatskog predsjedanja Vijećem EU i u Pragu

  • Slika
  • Slika
  • Slika
Iako ponajviše politička zadaća, predsjedanje Vijećem Europske unije Hrvatskoj pruža priliku za predstavljanjem znanstvenih, prirodnih i kulturnih bogatstava kojim naša zemlja obiluje. Do kraja predsjedanja, u europskim će zemljama hrvatska baština biti predstavljena kroz pedesetak koncerata, predstava, izložbi i filmskih projekcija.

Svečanim koncertima u Beču, Pragu, Münchenu i Bratislavi, jedini profesionalni folklorni ansambl u Hrvatskoj, Ansambl LADO obilježava početak hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije koje će trajati do kraja lipnja ove godine.
 
U Pragu, u dvorani Smetena, središnjoj dvorani Općinskog doma (Minicipal House) čiji su interijer uređivali značajni češki umjetnici, ansambl Lado održao je koncert 24. siječnja. Ulaznice za ovaj koncert bile su besplatne.
 
Ladove koncerte u Beču, Pragu, Münchenu i Bratislavi financijski je podržalo Ministarstvo kulture, a dio su kulturnog i umjetničkog programa u zajedničkoj organizaciji Ministarstva kulture i Ministarstva vanjskih i europskih poslova, kojim se Hrvatska predstavlja tijekom predsjedanja Vijećem EU.

FOTO: Ansambl LADO