Plesni koncert ansambla LADO u Rathausu u Beču

  • Slika
  • Slika
  • Slika
Iako ponajviše politička zadaća, predsjedanje Vijećem Europske unije Hrvatskoj pruža priliku za predstavljanjem znanstvenih, prirodnih i kulturnih bogatstava kojim naša zemlja obiluje. Do kraja predsjedanja, u europskim će zemljama hrvatska baština biti predstavljena kroz pedesetak koncerata, predstava, izložbi i filmskih projekcija.

Svečanim koncertima u Beču, Pragu, Münchenu i Bratislavi, jedini profesionalni folklorni ansambl u Hrvatskoj, Ansambl LADO obilježit će početak hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije koje će trajati do kraja lipnja ove godine.
 
Prvi od plesnih koncerata jedini je zatvoren je za javnost. Održat će u Rathausu u Beču 22. siječnja. Isto jutro, plesnu radionicu za studente Sveučilišta za glazbu i scensku umjetnost u Beču (MDW - Universität für Musik und darstellende Kunst Wien), održat će plesni voditelj – solist Alen Šušković uz pratnju glazbenika solista Mladena Kosovca.

Plesni koncert ansambla LADO u Rathausu je podržalo Ministarstvo kulture, a dio je kulturnog i umjetničkog programa u zajedničkoj organizaciji Ministarstva kulture i Ministarstva vanjskih i europskih poslova, kojim se Hrvatska predstavlja tijekom predsjedanja Vijećem EU.

FOTO: Ansambl LADO