Ministrica kulture na sastanku Kompendija Vijeća Europe

Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek prisustvovala je programu drugog dana sastanka Kompendija kulturnih politika i trendova koji se održava u novootvorenom kreativnom centru RiHub u Rijeci.    
 


Sastanak Kompendija, projekta Vijeća Europe koje okuplja eksperte u području kulturnih politika održava od 9. do 11. listopada, uz sudjelovanje pedesetak stručnjaka iz cijele Europe. Kompendij kulturnih politika i trendova bavi se prikupljanjem podataka, analizom i davanjem preporuka za izradu i primjenu kulturnih politika, tvori značajnu istraživačku bazu te povezuje razvojne elemente kulture u Europi.

Ministrica je izrazila svoje zadovoljstvo što su Rijeka i Hrvatska ugostile središnji godišnji skup Kompendija tijekom hrvatskog predsjedanja Vijećem Europe, u gradu koji će ponijeti prvu hrvatsku titulu europske prijestolnice kulture 2020. upravo u godini kada će Hrvatska po prvi puta predsjedavati Europskom unijom.  Istaknula je važnost rada Kompendija te njegovu sveobuhvatnost budući da su rezultati njegovog rada namijenjeni kako istraživačima, mrežama i udrugama u kulturi tako i državnim dužnosnicima u kontekstu izrade i provođenja javnih politika.