Odobreno 2.355.800,00 kuna za programe kulturno-umjetničkog amaterizma

9. travnja 2021.Ministarstvo kulture i medija u okviru Poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2021. godinu za 211 programa kulturno-umjetničkog amaterizma (glazbeni/folklorni) izdvojilo je 2.355.800,00 kuna.

Financijska potraživanja prema Ministarstvu iznosila su 16.214.949,35 kuna (pad od 8,1 % u odnosu na prošlu godinu), a prijavljeno je 626 programa (pad od 6,7 % u odnosu na prošlu godinu). Prijavljeni programi, redom vezani uz glazbene discipline i folklor, predstavljeni su kroz šest potprogramskih djelatnosti.

Kulturno vijeće za kulturno-umjetnički amaterizam razmatralo je i iznosilo stručna mišljenja u skladu s uvjetima Poziva, kriterijima Pravilnika, Smjernicama, Poslovnikom, ocjenom izvršenja dosadašnjih obveza korisnika prema Ministarstvu te epidemiološkim uputama.

Vijeće je zasada razmotrilo sljedeće potprogramske djelatnosti: Nabava nošnji/Nabava instrumenata, Nakladnička djelatnost, Seminari/Radionice i Ostali programi.

Sukladno epidemiološkim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19, potprogramske djelatnosti Festivali/Manifestacije/Smotre i Koncertna gostovanja/Obljetnice Vijeće će razmatrati kada se stvore epidemiološki uvjeti koji omogućuju i dozvoljavaju njihovu provedbu.

 
>> Rezultati Poziva za financiranje javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za programe kulturno-umjetničkog amaterizma


 

Pisane vijesti | Javne financije | Društvo i zajednica