Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRAVA NAVALA

Završio je Interliber: Sajam na Velesajmu tijekom šest dana posjetilo više od 100 tisuća ljudi

Zagreb: Gužva na Interliberu gdje je Darijo Srna potpisivao svoju knjigu
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/6
14.11.2022.
u 11:42

I ove godine organiziran je Knjigodar, akcija darivanja knjiga školskoj knjižnici koja samostalno nema uvjeta za kvalitetnu obnovu ili dopunu knjižne građe. Odabrana je školska knjižnica Osnovne škole Dragutina Tadijanovića iz Petrinje.

Sinć se na Zagrebačkom velesajmu zatvorio 44. međunarodni sajam knjiga Interliber. Paviljone 5, 6 , 7 i 7a ispunilo je 296 izlagača iz 15 zemalja.

- Već pune 44 godine Interliber predstavlja središnje mjesto za promociju knjiga, pisaca, čitanja, znanosti i znanja koje okuplja najznačajnije nakladnike i knjižare. Odavno je nadišao granice Zagrebačkog velesajma da bi danas imao status nacionalne platforme za poticanje i promicanje čitanja i znanja - rekla je na otvorenju Interlibera Renata Suša, direktorica Zagrebačkog velesajma.

Festival pisane riječi trajao je od utorka, 8. studenog, a posjetilo ga je preko 100.000 posjetitelja.

Uz brojne naslove domaćih i stranih nakladnika, na Interliberu su gostovala i poznata spisateljska imena poput Jamesa Norburya, engleskog pisca i ilustratora. Pažnju mnogobrojnih posjetitelja privukao je i dolazak Darija Srne, poznatog hrvatskog nogometaša koji je na sajmu promovirao i potpisivao svoju autobiografiju.

11.11.2022., Zagreb -Darijo Srna potpisavao je svoju autobiografiju Srna koju je napisala Milana Vlaovic Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Interliber su posjetili Zoran Milanović, predsjednik Republike Hrvatske i Andrej Plenković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske sa suradnicima dr. sc. Ninom Obuljen Koržinek, ministricom kulture i medija, prof. dr.sc. Radovanom Fuchsom, ministrom znanosti i obrazovanja i dr. sc. Davorom Božinovićem, potpredsjednikom Vlade i ministrom unutarnjih poslova.

09.11.2022., Zagreb - Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanovic obisao je 44. medjunarodni sajam knjiga "Interliber" na zagrebackom velesajmu. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Marko Prpic/PIXSELL, ilustracija

Zajednica nakladnika i knjižara pri HGK organizirala je Premium program u sklopu kojeg su istaknuli dvije teme "Ukrajina u fokusu" i "Srbija u fokusu“ s ciljem upoznavanja autora iz Ukrajine i Srbije.

11.11.2022., Zagreb - Predsjednik Vlade RH Andrej Plenkovic posjetio je sajam knjiga Interliber. Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Također su održane različite edukativne radionice, dodjele nagrada, kvizovi kao i glazbeni program u izvedbi Muzičke akademije kao i DJ Akademije.

I ove godine organiziran je Knjigodar, akcija darivanja knjiga školskoj knjižnici koja samostalno nema uvjeta za kvalitetnu obnovu ili dopunu knjižne građe. Odabrana je školska knjižnica Osnovne škole Dragutina Tadijanovića iz Petrinje.

>> VIDEO: Nekoliko jednostavnih načina kako cijelu kuću možete očistiti samo s - limunom

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije