Kultura
OTVORENA VRATA MEĐUNARODNE RADIONICE UMJETNIČKE KERAMIKE

Posjetitelji će moći vidjeti sudionike radionice kako izrađuju umjetnička djela
Objavljeno 13. ožujka, 2019.
OSIJEK

U srijedu, 13. ožujka, od 9 do 20 sati održat će se događaj pod nazivom Otvorena vrata 1. Međunarodne radionice umjetničke keramike Osijek u zgradi Kiparstva odsjeka Likovne kulture Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku. Posjetitelji će moći vidjeti sudionike radionice kako izrađuju svoja umjetnička djela te pitati sve što ih zanima.

Međunarodna radionica umjetničke keramike u Osijeku zamišljena je kao susret umjetnika i studenata. Ove, prve godine, pozvano je šest umjetnika i pet studenata iz Hrvatske i Srbije. Ovogodišnji sudionici radionice umjetnici su doc. Dejan Duraković, akademski kipar koji je izlagao je na mnogim samostalnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu, a od 2009. godine je scenograf manifestacije međunarodnog i nacionalnog značaja "Vinkovačke jeseni". Druga sudionica je doc. dr. art. Ines Matijević Cakić, koja je tijekom svoje bogate izložbene djelatnosti primila više nagrada za svoj rad te joj se radovi nalaze u mnogim važnim fundusima i zbirkama, a treći izv. prof. dr. art Goran Kujundžić, koji je samostalno i grupno izlagao u Hrvatskoj i inozemstvu. Sudionik je i Andrej Tomić, akademski slikar, koji je ostvario pet samostalnih izložbi i sudjelovao na više skupnih izložbi u Hrvatskoj, a pri HDLU-u Osijek je tijekom izložbene sezone 2017./2018. bio zadužen za vođenje galerije Kazamat u Osijeku. Sudjelovat će i izv. prof. Slavko Živanović, koji je izlagao na više samostalnih izložbi u Srbiji i skupnim izložbama u Srbiji i inozemstvu, dobitnik je više nagrada za skulpturu, a radovi mu se nalaze u mnogim kolekcijama muzeja i galerija. Sudionica je Ana Pichler Schmidt, koja je magistrirala keramiku na fakultetu u Engleskoj, te je sudjelovala na grupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu i imala tri samostalne izložbe u Osijeku.

Studenti koji sudjeluju na radionici s preddiplomskog i diplomskog studija Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku i Akademije za umjetnost u Novom Sadu su Klara König, Katarina Rasić, Mihaela Podboj, Maja Biondić i Glorija Monjov. Voditeljica radionice je umjetnička suradnica Margareta Lekić a asistentica voditeljice je asistentica na fakultetu Josipa Stojanović.

Projekt podržavaju Akademija za umjetnost i kulturu Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

N.Vek./D.Kć.
Ove, prve godine, pozvano je šest umjetnika i pet studenata iz Hrvatske i Srbije
Možda ste propustili...

U SVIJETU BAJKI IVANE BRLIĆ-MAŽURANIĆ

Djeca na otvorenju preuzela ključeve Grada

ORIGINALNI HRVATSKI BREND SE ŠIRI

U Kopenhagenu otvoren najveći Muzej iluzija u Europi

MEMOARSKI TRIJUMF SLAVNOGA GLUMCA I IZVRSNOG PRIPOVJEDAČA

Od dječaka iz radničkog naselja do kapetana Picarda u Zvjezdanim stazama

Najčitanije iz rubrike