Objavljeni rezultati Poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za programe dramske i plesne umjetnosti

2. ožujak 2021. –  U okviru Poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2021. godinu iz područja dramske i plesne umjetnosti (profesionalna kazališna djelatnost, kazališni i plesni amaterizam, suvremeni ples i pokret) odobreno je ukupno 462 programa u iznosu od 23.962.970,00 kn.

Podržani su programi festivala raznih programskih koncepcija, gostovanja javnih i privatnih kazališta, programi lokalne organizacije kazališnih gostovanja, redovni programi nacionalnih kazališta, programi strukovnih udruga i drugi kazališni programi, a osobita pozornost dana je pripremi predstava javnih  kazališta i privatnih kazališta.
 
Nakon objavljenih rezultata za programe profesionalne kazališne djelatnosti za koje je izdvojen  iznos od 20.336.100,00 kn, kao i programe kazališnog i plesnog amaterizma u iznosu od 951.500,00 kn, objavljeni su i rezultati za programe suvremenog plesa i pokreta te je odobren iznos od 2.675.370,00 kn za 101 program.
 
Kriteriji vrednovanja programa prilagođeni su okolnostima pandemije i epidemiološkim mjerama. Odobrenim sredstvima želi se omogućiti rad na novim projektima, kao i distribucija repertoara kroz financiranje repriznih izvedbi i gostovanja.

 
>>> Rezultati Poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za programe suvremenog plesa i pokreta
 
 Pisane vijesti | Javne financije | Društvo i zajednica