Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek sastala se s gradonačelnikom Pule Filipom Zoričićem

  • Slika
  • Slika

25. studenog 2022. – U Komunalnoj palači održan je radni sastanak ministrice kulture i medija RH Nine Obuljen Koržinek i gradonačelnika Pule Filipa Zoričića sa suradnicima.

Ministrica Nina Obuljen Koržinek istaknula je kako iz razgovora s gradonačelnikom, ali i iz ranijih rasprava o Pula Film Festivalu, do izražaja dolazi očita potreba za dodatnim približavanjem Festivala očekivanjima i mogućnostima današnjih stanovnika Pule. Govoreći o važnosti 70. obljetnice Festivala, dodala je kako je bitno definirati njegov identitet za budućnost. „Međunarodni koncept koji ima Pula Film Festival građani i publika cijene te se nadam da će njegova 70. obljetnica imati segment koji će Festival, ali i Grad, podići na još višu razinu. Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske dat će svoju podršku putem svih ideja i prostora koje ima na raspolaganju“, rekla je ministrica Obuljen Koržinek.  

 „Iznimno je mnogo zajedničkih tema za razgovor, među ostalim i 70. Pulski filmski festival, a Grad Pula priprema čitav niz projekata oko kojih je neophodna suradnja s nadležnim Konzervatorskim odjelom u Puli“, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić.

Na radnom sastanku detaljnije o planovima za obilježavanje 70. obljetnice Festivala ministricu je izvijestila ravnateljica Javne ustanove Pula Film Festival Tanja Miličić. „Javna ustanova Pula Film Festival, u suradnji s novim umjetničkim ravnateljem Pulskog filmskog festivala Danijelom Pekom,  priprema čitav niz filmskih i drugih aktivnosti u Puli i šire ususret 70. Pulskom filmskom festivalu te naposljetku njegovom obilježavanju u srpnju 2023. godine“, naglasila je ravnateljica Miličić. U nastavku sastanka o strateškim projektima govorila je pročelnica Upravnog odjela za prostorno planiranje i zaštitu okoliša Ingrid Bulian.

Na radnom sastanku u Puli sudjelovali su i Ana Perišić Mijić, tajnica Kabineta ministrice, zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić, pročelnica Upravnog odjela  za kulturu i razvoj civilnog društva Emina Popović Sterpin, umjetnički ravnatelj Javne ustanove Pula Film Festival Danijel Pek, pročelnica Konzervatorskog odjela u Puli Lorella Limoncin Toth i ravnatelj Arheološkog muzeja Istre Darko Komšo.



Pisane vijesti