9. svibnja 2020. - Ministrica kulture sudjelovat će na mrežnom seminaru Europe Nostre i Europeane

U povodu Dana Europe koji se obilježava u subotu, 9. svibnja 2020. godine, ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek sudjelovat će na mrežnom seminaru u suorganizaciji Europe Nostre i Europeane uz podršku Europskog saveza za baštinu.

Europski čelnici i predstavnici sektora kulturne baštine razgovarat će o krizi uzrokovanoj pandemijom COVID-19 te mjerama i potrebama daljnjeg djelovanja i definiranja politika na europskoj razini. Planira se i usvajanje Zajedničke izjave u povodu Dana Europe, kojom će se kulturnu baštinu postaviti u središte oporavka i oživljavanja Europe.

Na seminaru će uz ministricu kulture Ninu Obuljen Koržinek sudjelovati i povjerenica Europske komisije za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje i mlade Mariya Gabriel, predsjedateljica Odbora za kulturu i obrazovanje Europskog parlamenta Sabine Verheyen, predsjednik Europskog gospodarskog i socijalnog odbora Luca Jahier, državna tajnica za europska pitanja u Ministarstvu Europe i vanjskih poslova Francuske Republike Amélie de Montchalin, izvršni predsjednik Europe Nostre Hermann Parzinger, glavna tajnica Europe Nostre Sneška Quaedvlieg-Mihailović,  izvršni direktor Zaklade Europeana Harry Verwayen te autor i novinar Stéphane Bern.



Najave