25. siječnja 2017. - Službeni posjet ministra kulture Crne Gore

Ministar kulture Crne Gore Janko Ljumović, na poziv ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek, boravit će u službenome posjetu u srijedu, 25. siječnja 2017. godine. Dvoje ministara održat će bilateralni sastanak i zajednički otvoriti retrospektivnu izložbu hrvatskoga i crnogorskoga likovnog umjetnika Dimitrija Popovića u Galeriji Klovićevi dvori.



     Radni sastanak ujedno će biti prigoda za potpisivanje Memoranduma o suradnji u području zaštite i očuvanja podvodne kulturne baštine između Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Ministarstva kulture Crne Gore. Memorandum o suradnji potpisat će se u cilju promicanja boljega međusobnog razumijevanja te jačanja i unaprjeđenja odnosa u okviru zajedničkih projekata u području zaštite i očuvanja podvodne kulturne baštine.

     Potpisivanje Memoranduma održat će se u srijedu, 25. siječnja 2017. godine, u 11 sati u Ministarstvu kulture (Velika dvorana, 1. kat). Snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti svečano potpisivanje, nakon čega su predviđene izjave za medije.