9. travnja 2015. - Javna rasprava o novoj medijskoj politici: Hrvatska izvještajna novinska agencija

Drugi sastanak radne skupine Ministarstva kulture za raspravu o medijskoj politici Republike Hrvatske 2015. – 2020. održat će se u četvrtak, 9. travnja 2015. godine u Novinarskom domu, Perkovčeva 2 u Zagrebu, s početkom u 9.30 sati.

     Raspravu otvorenu za javnost će započeti zamjenik ministra kulture prof. Berislav Šipuš, a uvodna izlaganja pripremili su Erik Nylen, glavni tajnik EANE, Europskog udruženja novinskih agencija, Branka Gabriela Valentić, ravnateljica Hine, Serđo Obratov, glavni urednik Hine, Damir Hainski, savjetnik Uprave Hine i Milan F. Živković, glavni savjetnik u Ministarstvu kulture. Raspravu će moderirati voditelj Službe za javnu komunikaciju, Boris Postnikov. Predviđeno trajanje skupa, uz jednu polusatnu stanku, je do 13 sati. Radujemo se vašem dolasku i konstruktivnoj diskusiji.

     U sklopu šire javne rasprave usmjerene artikulaciji prijedloga medijske politike Republike Hrvatske za razdoblje do 2020. godine, Ministarstvo kulture moderira rad skupine predstavnika medijskih radnika i poslodavaca, vodećih hrvatskih medija, udruga koje se bave medijskom djelatnošću, eksperata i znanstvenika, parlamentarnih odbora, ombudsmanskih institucija i ministarstava.
     Uvodni sastanak radne skupine održan je 23. ožujka 2015. godine u Ministarstvu kulture, a ovaj, prvi od skupova posvećenih problematici javnih medija, ponudit će priliku da se pobliže rasprave problemi, izazovi i nemale mogućnosti pred Hrvatskom izvještajnom novinskom agencijom.

     Radni materijal 8.1. iz Nacionalnog izvještaja o medijima dostupan je ovdje.