6. studenoga 2015. - Potpisivanje Aneksa Ugovora između HRT-a i Vlade RH za razdoblje od 1. siječnja 2013. do 31. prosinca 2017. godine

U Ministarstvu kulture (Mala dvorana), Runjaninova 2, Zagreb, 6. studenoga 2015. godine u 11 sati, ministar kulture RH prof. Berislav Šipuš i Goran Radman, glavni ravnatelj HRT-a potpisat će Aneks ugovora Ugovora između HRT-a i Vlade RH za razdoblje od 1. siječnja 2013. do 31. prosinca 2017. godine usvojenog na sjednici Vlade RH 5. studenoga 2015. godine. Potreba za izmjenama i dopunama Ugovora proizlazi iz Programskog usmjerenja Hrvatske radiotelevizije kojim se želi proširiti ukupnost ponude programskih kanala i javnih usluga te potrebe za usklađivanjem Ugovora sa Planom restrukturiranja HRT-a iz 2013. godine i tehnološkim razvojem. 

 
     Aneksom Ugovora predlaže se pokretanje novog regionalnog radijskog programskog kanala „Radio Sjever“ koji bi bio dostupan u Varaždinskoj, Međimurskoj te dijelovima Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije. Pokretanje novog programskog kanala u skladu je  s programskim usmjerenjem HRT-a kojim se želi proširiti ukupnost ponude programskih kanala i javnih usluga te općim smjernicama za javne medijske servise u Europi.
 
     Formiranjem HRT centra Knin i Šibenik stvorene su formalne pretpostavke za izgradnju studija i proizvodnju dijela radijskog programa u Šibeniku. Time će se povećati programski doseg, javna vrijednost i relevantnost radijskog programa na području emitiranja tj. Šibensko-kninske županije. U skladu s time predlaže se izmjena naziva programskog kanala i dopuna opisa programa.
 
     Promjenom opisa Drugog programa HTV-a koji se predlaže, omogućit će se prijenos važnijih sportskih događaja i na drugim televizijskim programima. Također, omogućit će se prijenos nedjeljnih svetih misa na Prvom programu HTV-a gdje se program formira dominantno za gledatelje koji prije i poslije prijenosa nedjeljne mise prate taj program.
 
     Predloženim izmjenama i dopunama predmetnog Ugovora ne mijenjaju se odredbe Ugovora koje uređuju financijska prava i obveze HRT-a u provedbi Ugovora. To znači da se Hrvatskoj radioteleviziji neće osiguravati dodatna sredstva, već će se u okviru postojećih financijskih sredstava korisnicima pribaviti dodatne usluge kako je prethodno navedeno.