4. studenoga 2015. - Predstavljanje nastupa Hrvatske na Venecijanskom bijenalu – 15. Međunarodnoj izložbi arhitekture 2016. godine

Pozivamo vas na konferenciju za medije povodom nastupa Hrvatske na Venecijanskom bijenalu – 15. Međunarodnoj izložbi arhitekture, koja će se održati u 10 sati, u srijedu 4. studenoga 2015. godine u Velikoj dvorani Ministarstva kulture (Runjaninova 2), Zagreb.


     Na konferenciji za medije nastup Hrvatske na Venecijanskom bijenalu predstavit će ministar kulture Berislav Šipuš, predsjednica Ocjenjivačkog odbora Karin Šerman s Arhitektonskog fakulteta i povjerenik nastupa Hrvatske na Venecijanskom bijenalu Dinko Peračić.

     Autorsku koncepciju pod nazivom we need it – we do it / to trebamo – to radimo u čijoj je izradi sudjelovao autorski tim Miranda Veljačić, Emina Višnić, Slaven Tolj i Dinko Peračić, Ocjenjivački odbor izabrao je na temelju tematskih smjernica glavnog umjetničkog izbornika Bijenala, čileanskog arhitekta i teoretičara Alejandra Aravene, smatrajući da ovaj rad najbolje odgovara temi bijenala Reporting from the Front ili Izvješća s bojišnice, odnosno da je riječ o konkretnom prijedlogu iz arhitektonske prakse koji aktualizira složenost suvremenih društvenih procesa te prezentira istinsku angažiranost i djelotvornost arhitektonskog djelovanja u srazu s akutnim društvenim problemima.

Izložba će biti predstavljena u prostorima Arsenala.

Venecijanski bijenale – 15. Međunarodna izložba arhitekture održavat će se od 28.svibnja do 27.studenoga 2016.
Dani za profesionalnu publiku: 25. – 27.05.2016.