28. listopada 2015. - Raspisivanje javnog savjetovanja „Nacrt elemenata poziva na dostavu projektnih prijedloga za Ruksak pun kulture za mlade“

Povodom raspisivanja javnog savjetovanja „Nacrt ključnih elemenata poziva na dostavu projektnih prijedloga za Ruksak pun kulture za mlade“, pozivamo vas na konferenciju za medije koja će se održati 28. listopada 2015. godine u 11.30 sati u Ministarstvu kulture, Runjaninova 2, Zagreb. 

 
     O programu i nastupajućem pozivu govorit će ministar kulture Berislav Šipuš i pomoćnica ministra Tamara Perišić.
 
     Ministarstvo kulture, u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ za razdoblje 2014. - 2020., specifičnog cilja 9.i.1. − Borba protiv siromaštva i socijalne isključenosti kroz promociju integracije na tržište rada i socijalne integracije ranjivih skupina, i borba protiv svih oblika diskriminacije, u okviru prioritetne osi 2 − Socijalno uključivanje, priprema javni poziv za dostavu projektnih prijedloga za program Ruksak pun kulture za mlade. U sklopu pripreme Poziva Ministarstvo će 28. listopada 2015. godine otvoriti e-savjetovanje za potencijalne korisnike programa. E-savjetovanje će biti otvoreno do 27. studenoga 2015.
 
     Program Ruksak pun kulture za mlade namijenjen je mladima u dobi od 15 do 25 godina.
     Predviđeni ukupan iznos Poziva je 7.000.000,00 kn od čega su 85 posto sredstva Europskog socijalnog fonda, a 15 posto osigurava Ministarstvo kulture.