26. lipnja 2015. - Ministar kulture Berislav Šipuš na otvorenju Kuće fresaka u Draguću

U petak, 26. lipnja 2015. godine u 11 sati, ministar kulture RH Berislav Šipuš sudjelovat će na otvorenju Kuće fresaka u Draguću.

     Osim obnove zgrade stare škole, nastanku Kuće fresaka prethodili su i međunarodna likovna kolonije, radionice o zidnom (fresko) slikarstvu i međunarodni znanstveni skup, a sve s ciljem poticanje prekogranične kulturne razmjene i događaja u svrhu podizanja razine svijesti stanovnika i ostalih dionika o kulturnim i razvojnim potencijalima istarskog zaleđa. Draguć je tako postao primjer spoja kulturne baštine i turizma.
 
     Kuća fresaka koja će osim galerijskog imati i rezidencijalni prostor, realiziran je putem programa Revitas II, programa prekogranične suradnje Europske unije u okviru Operativnog programa Slovenija - Hrvatska 2007.-2013. Partneri projekta su i Grad Kopar (vodeći partner), Istarska županija, Turistička zajednica Istarske županije, Grad Buzet, Grad Vodnjan, Općina Izola i Općina Piran. Ministarstvo kulture sufinanciralo je rekonstrukciju zgrade s 50 tisuća kuna.