19. svibnja 2015. - Ministar kulture sudjelovat će na sastanku Vijeća za obrazovanje, mlade, kulturu i sport Europske unije

Ministar kulture Berislav Šipuš, 19. svibnja 2015. godine sudjelovat će na sastanku Vijeća za obrazovanje, mlade, kulturu i sport Europske unije u Bruxellesu (Justus Lipsius, Rue da le Roi 175). Na sastanku Vijeća raspravljat će se o budućoj europskoj audiovizualnoj politici u okviru jedinstvenog digitalnog tržišta. Bit će prezentirana Strategija jedinstvenog digitalnog tržišta za Europu te se raspravljati o funkcioniranju Direktive o audiovizualnim medijskim uslugama u kontekstu trenutačne geopolitičke situacije.

jedinstvenog digitalnog tržišta. Bit će prezentirana Strategija jedinstvenog digitalnog tržišta za Europu te se raspravljati o funkcioniranju Direktive o audiovizualnim medijskim uslugama u kontekstu trenutačne geopolitičke situacije.
     Na sastanku Vijeća usvajat će se Nacrt zaključaka Vijeća o kulturnim i kreativnim preplitanjima u svrhu poticanja inovacija, ekonomske održivosti i socijalne uključenosti. Također, usvajat će se Preporuka za Odluku Vijeća o imenovanju europske prijestolnice kulture za 2019. godinu u Bugarskoj i Italiji.
     Na marginama Vijeća, ministar Šipuš imat će i bilateralne susrete s povjerenikom Europske komisije za obrazovanje, kulturu, mlade i sport Tiborom Navrasciscem te Fleur Pellerin, ministricom kulture Republike Francuske.