14. studenoga 2015. - Otvorenje izložbe Edo Murtić: Keramika

Ministar kulture RH Berislav Šipuš otvorit će izložbu Edo Murtić: Keramika, 14. studenoga 2015. godine u 12 sati u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu. U programu otvorenja sudjelovat će i Miroslav Gašparović, ravnatelj MUO, Ranko Murtić iz Fondacije Murtić, Zvonko Maković, predsjednik DPUH i autor teksta u katalogu izložbe te Tedi Lušetić, zamjenik pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.
 

     Izložba otkriva još jedan u nizu Murtićevih likovnih imaginarija, možda manje poznatog široj javnosti i bit će otvorena do 3. siječnja 2016. godine.
     Izložba Edo Murtić: Keramika je rezultat suradnje Muzeja za umjetnost i obrt i Fondacije Murtić i predstavlja retrospektivni prikaz Murtićevog opusa u keramici s naglaskom na murale nastale zadnjih godina stvaralaštva, kao dio ciklusa 'Nova apstrakcija'. Retrospektivni prikaz bit će dan kroz modele, skice i fotografije iz arhiva Fondacije te originalne murale, ploče i tanjure iz ciklusa 'Nova apstrakcija' koji su dio privatne zbirke i kolekcije Fondacije.

     Fondacija Murtić izložbom najavljuje i jedan od segmenata svoje buduće djelatnosti, predstavljanje keramike izvedene u produkciji Fondacije prema predlošcima i skicama koje je Edo Murtić izradio u periodu između 1998.- 2000. godine ne dočekavši njihovu realizaciju.