5. - 7. studenoga 2014. - Drugi sastanak Mješovitog odbora za organizaciju festivala Rendez-vous

U Francuskom institutu u Parizu od 5. do 7. studenoga 2014. godine održava se drugi Mješoviti odbor za organizaciju Festivala Francuske u Hrvatskoj – Rendes-vous

     Nakon uspjeha festivala Croatie, la voici, održanog u jesen 2012. godine a koji je bio posvećen kulturnoj baštini i suvremenom stvaralaštvu jedne zemlje smještene na raskrižju Mediterana i Srednje Europe, suradnja između Francuske i Hrvatske se nastavlja u reciprocitetu.
     Na inicijativu dvaju predsjednika, g. Hollandea i g. Josipovića, te slijedom bilateralnog susreta hrvatskog premijera i predsjednika Francuske Republike, potvrđeno je održavanje Francuske sezone od svibnja do rujna 2015. godine.
     Iako je Francuska već prisutna u Hrvatskoj kroz veliki broj događanja ta će kulturna i umjetnička platforma ponuditi različite mogućnosti za brojne suradnje, a koje će se održavati u cijeloj Hrvatskoj.
     Provedba je povjerena Ministarstvu kulture i Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske za hrvatsku stranu, a za francusku stranu Francuskom institutu, predstavniku Ministarstva vanjskih poslova i međunarodnog razvoja za područje francuskog inozemnog kulturnog djelovanja.
     Glavne povjerenice Festivala su s hrvatske strane gđa Alemka Lisinski, a francuske strane gđa Anne Coutard.
 
     Festival Rendez-vous je suradnički projekt predstavljanja Francuske kulture u Hrvatskoj u najširem značenju te su u kreiranje i organizaciju festivala uključena i područja ekonomije i gospodarstva, znanosti, obrazovanja i sporta, turizma i gastronomije.
     Stoga su se, uz delegaciju Ministarstva kulture RH koju predvodi zamjenik ministrice Berislav Šipuš, drugom sastanku Mješovitog odbora s hrvatske strane priključile i delegacije Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta, Ministarstva turizma, Hrvatske gospodarske komore te Veleposlanstva Republike Hrvatske u Republici Francuskoj. S francuske strane timu Francuskog instituta i Ministarstva kulture i komunikacija Republike Francuske odboru su se priključili i predstavnici Ministarstva vanjskih poslova FR, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva sporta, Francuskog instituta u RH, Veleposlanstva Republike Francuske u RH.