4. srpnja 2014. - Info dan o Europskoj prijestolnici kulture

U organizaciji Ministarstva kulture RH i Europske komisije, u Multimedijalnoj dvorani Muzeja Mimara, Trg F. Roosevelta 5, Zagreb, 4. srpnja 2014. godine u 9 sati održat će se Info-dan o inicijativi Europske prijestolnice kulture
       Info dan je namijenjen predstavnicima lokalne i regionalne samouprave te kulturnih institucija koji će biti uključeni u projekt EPK 2020., kako bi pravovremeno dobili što kvalitetnije informacije vezane za prijavu hrvatskih gradova za naslov EPK  2020. godine.

  
       Ministarstvo kulture je 11. lipnja 2014. godine objavilo Poziv za podnošenje prijava za inicijativu Unije Europska prijestolnica kulture za 2020. godinu u RH unutar kojeg se nalaze svi podaci i dokumentacija potrebni za prijavu hrvatskih gradova. Prema Odluci br. 445/2014/EU Europskog parlamenta i Vijeća od 16. travnja 2014. o uspostavljanju inicijative Unije za Europske prijestolnice kulture u razdoblju od 2020. do 2033., jedan hrvatski i irski grad će 2020. godine biti Europske prijestolnice kulture (EPK).
 
      Koordinator inicijative Europske prijestolnice kulture u Europskoj komisiji Sylvain Pasqua održat će predstavljanje inicijative te svima prisutnima dati detaljnije upute o načinima prijave gradova za naslov EPK. Nakon predavanja slijedi rasprava u kojoj će sudionici imati priliku postaviti pitanja predstavnicima Komisije i Ministarstva.
 
     Stoga pozivamo sve predstavnike gradova i županija da detaljno prouče prijavnu dokumentaciju te da na taj način doprinesu što kvalitetnijoj i uspješnijoj raspravi.
 
      Pozivamo vas da se prijavite za sudjelovanje na Info danu slanjem  podataka na: epk@min-kulture.hr.
 
Program Info dana
Životopis predavača