24. listopada 2014. - Počinje program Kap priče na dlanu: Ususret Bologni 2015.

U Talijanskom Institutu u Zagrebu, 24. listopada 2014. godine u 11:00 sati, održat će se prvi u nizu okruglih stolova u sklopu programa Kap priče na dlanu: Ususret Bologni iz Zagreba. 

     Ovaj će se program održavati od  listopada 2014. godine do ožujka 2015. godine kao najava hrvatskog nastupa na Sajmu dječje knjige u Bologni 2015.

     Tema prvog okruglog stola je Izdavački kolonijalizam ili „uvijek je bolja prevedena od domaće slikovnice“.
     Sudjeluju: Ivana Guljašević (autorica i ilustratorica), Tamara Perišić (pomoćnica Ministrice kulture), Marijana Hameršak (humanistička znanstvenica koja se bavi temom djetinjstva i literature za djecu, Institut za etnologiju i folkloristiku), Ranka Javor (voditeljica Hrvatskog centra za dječju knjigu) i Milena Benini (autorica i urednica biblioteke LUMEN, Školska knjiga). Voditeljica okruglog stola je dr.sc. Nataša Govedić.
     Istog dana u 17:00 održat će se i dječja radionica pod nazivom Afirmacija crteža u hrvatskim dječjim slikovnicama na kojoj je gost ilustrator Tomislav Tomić. Na radionici će sudjelovati učenici osnovne škole Josipa Jurja Strossmayera iz Zagreba. Voditeljica dječje radionice je Hana Lukas Midžić.

Više podataka o samom programu: Živa voda pripovijeda.pdf
Autorski tim: Nataša Govedić, Vanja Žanko, Ana Šilović, Hana Lukas Midžić
Organizator: Ministarstvo kulture RH