U rujnu se nastavlja program ‘Ruksak (pun) kulture’

03.06.2020.

13:41

Autor: V.M./Hina

default error photo
Početkom nove školske godine u rujnu Ministarstvo kulture nastavlja s umjetničko-edukativnim programom ‘Ruksak (pun) kulture’ u kojem je do sada sudjelovalo više od 34 400 djece i mladih.
Početkom nove školske godine u rujnu Ministarstvo kulture nastavlja s umjetničko-edukativnim programom ‘Ruksak (pun) kulture’ u kojem je do sada sudjelovalo više od 34 400 djece i mladih.

- S obzirom na novonastalu situaciju oko epidemije COVID-19, realizacija programa Ruksak (pun) kulture planirana je u dogovoru škola i izvoditelja programa, priopćeno je u srijedu iz Ministarstva kulture, koje je na svojim web stranicama objavilo popis dječjih vrtića, škola i centara za odgoj i obrazovanje gdje će se u prvom polugodištu odvijati program.

U provedbi programa u prošloj godini sudjelovalo 178 odgojno-obrazovnih ustanova, 49 dječjih vrtića, 91 osnovna škola, 30 srednjih škola i 8 centara za odgoj i obrazovanje.

Također, u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije realiziran je otočki dio projekta, s programima na 21 otoku, u 5 dječjih vrtića, 26 osnovnih škola i 4 srednje škole.

Realiziran je i eksperimentalni program ‘Ruksak (pun) kulture umjetnost i kultura’ u vrtiću i školi u Subotici za djecu Hrvate izvan Republike Hrvatske. U 8 umjetničko-edukativnih programa sudjelovalo je oko 400 djece i mladih u odgojno-obrazovnim ustanovama u Subotici.

- Prošle godine održana su i dva cjelogodišnja Ruksaka: ‘Vježbenica za pokret i ples u praksi’, Plesnog centra Tala i ‘Sedmi kontinent filmska destinacija za djecu’ Udruge Djeca susreću umjetnost, podsjećaju iz Ministarstva.

Programi su se održali u Dječjem vrtiću Bambi u Sunji i u Osnovnoj školi Budaševo Topolovac Gušće, u Budaševu. Obje odgojno-obrazovne ustanove nalaze se u području od posebne državne skrbi.
'Ruksak (pun) kulture' prvi put izvan granica Hrvatske

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!