vijest

Genijalno. Muzej Zagreb 80-ih upravo je otvoren u Šangaju, a putovat će i u još neke kineske gradove

FOTO: HTZ

Postav famoznog Muzeja Zagreb 80-ih stigao je u Kinu i putovat će kroz nekoliko većih kineskih gradova

Nakon što je u Hrvatskoj polučio veliki interes i uspjeh, Muzej Zagreb 80-ih otvoren je i u Šangaju, u sklopu projekta Shangai 80s-Zagreb 80s. Smjestio se na jednoj od najfrekventnijih lokacija tog kineskog grada, točnije na Cool Docksu u neposrednoj blizini Bunda, a moći će se pogledati sve do 29. veljače 2020., nakon čega će u narednih deset godina postav tog muzeja obići sve veće kineske gradove.

HTZ

Do ove suradnje došlo je iz nekoliko razloga. Jedan od je i taj da Zagreb stalno bilježi porast broja kineskih turista, a kako je 2019. bila i Hrvatsko-kineska godina kulture i turizma, iz Hrvatske turističke zajednice vjeruju da će ovaj projekt pridonijeti učvršćivanju turističkih, kulturnih i prijateljskih veza Zagreba i Šangaja, čije prijateljstvo iduće godine navršava 40 godina.

Prošlog petka u središtu Šangaja, u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, svečano smo otvorili svoja vrata na…

Posted by Zagreb 80's Museum on Tuesday, November 26, 2019

Osim toga, iz HTZ-a prevođeni direktoricom Martinom Bienefeld smatraju i kako će ovaj jedinstveni projekt izložbenog postava Zagreba iz 1980-ih biti zanimljiv kineskoj publici, a koji ujedno promovira i turističku ponudu grada. U svakom slučaju, veliki uspjeh i pravi zgoditak za promociju Hrvatske.