Regija
“NINDŽA KORNJAČE” U 3D

Završena digitalizacija kina u Đakovu
Objavljeno 14. listopada, 2014.

ĐAKOVO - Od idućeg vikenda Grad Đakovo i Centar za kulturu ulaze u eru digitalnog i 3D prikazivanja filmskih sadržaja. U potpunosti je dovršen projekt digitalizacije kina koje je opremljeno najsuvremenijom digitalnom opremom i novim kvalitetnim platnom, a zahvaljujući dodatnoj nadogradnji projektora i pripadajućim naočalama đakovačko kino osposobljeno je i za 3D projekcije, izvijestio je jučer gradonačelnik Zoran Vinković.

- Prva 3D projekcija planirana je za petak, 17. listopada, kada će biti prikazan film „Nindža kornjače“, a po završetku te projekcije slijedi blockbuster „Drakula: Neispričana priča“, u 2D formatu, koji je u svjetskim kinima počeo s prikazivanjem početkom listopada. Na ovaj način u Đakovo se ponovno vraćaju veliki svjetski kinohitovi, čime otvaramo novu stranicu u kinoprikazivanju, pri čemu digitalizacija donosi još više filmskih hitova i kvalitetnijeg doživljaja gledanja filmova. Bitno je reći da đakovačko kino ne služi samo za prikazivanje filmova, nego se dvorana koristi i za promocije i druge događaje, pa na ovaj način nismo dobili samo vrhunsku kinouslugu, nego i potpuno novu multidisciplinarnu dvoranu - ističe gradonačelnik.

Ukupna vrijednost digitalizacije đakovačkog kina koja je provedena u okviru projekta kojeg su pokrenuli Hrvatski audiovizualni centar i Ministarstvo kulture uz sudjelovanje Grada iznosi 587.144,22 kune. Od tog iznosa 300.000 osigurava Ministarstvo kulture, a ostatak Grad.

- Ističem kako digitalizacija i 3D prikazivanje filmova neće dovesti do znatnog poskupljenja kinoulaznica. Zbog uvjeta koje postavljaju distributeri korekciju će biti potrebno učiniti pa će cijena karte umjesto dosadašnjih 10 iznositi 15 kuna, bez obzira na to je li riječ o 3D projekciji, ili 2D filmu. Usporedi li se ta cijena s cijenama ulaznica u kinima u okruženju, prije svega u multiplexima, vidljivo je da će kino projekcije u Đakovu i nadalje biti znatno jeftinije. Novost u radu je i promjena termina prikazivanja filmova na način da se uvodi zimsko i ljetno radno vrijeme. Tako će od 1. studenoga projekcije petkom biti održavane u 17.30 i 20 sati, dok će subotom i nedjeljom prva projekcija biti u 16.30, a druga u 19 sati, napominje Vinković.M.Muškić

Možda ste propustili...

OŠ VLADIMIRA NAZORA U ERASMUS+ PROJEKTU

Vinkovački osnovci ugostili španjolske vršnjake

RADIONICA U POVODU FESTIVALA ZNANOSTI

Fakultet ojačao vezu s društvom

Najčitanije iz rubrike