Forum interpretatora baštine

Istra će na tri dana postati mjesto interpretacije baštine, pričanja priča i zanimljivih predavanja

Prvi Nacionalni forum interpretatora baštine bogatog je trodnevnog programa koji uključuje razna interaktivna predavanja, kreativne radionice i pokoje iznenađenje
Svetvinčenat
 Danijel Bartolic/Cropix

Istra će na tri dana postati mjesto interpretacije baštine, pričanja priča i zanimljivih predavanja na prvom Nacionalnom forumu interpretatora baštine koji će se održati u Svetvinčentu od 8. do 10. listopada 2021. u Mediteranskom plesnom centru te kaštelu Morosini-Grimani.

- Prvi Nacionalni forum interpretatora baštine bogatog je trodnevnog programa koji uključuje razna interaktivna predavanja, kreativne radionice i pokoje iznenađenje jer želimo iznenaditi, inspirirati, potaknuti i pokrenuti baštinika koji se skriva u svima nama te da umrežavanjem i povezivanjem dođemo do cilja ovog foruma, a to je spojiti kreativne industrije, prenijeti znanje kroz edukaciju te ispričati zanimljive priče cijele Hrvatske - poručili su organizatori.

Nacionalni forum interpretatora baštine ima za cilj okupiti osobe u Hrvatskoj koje se bave interpretacijom baštine poput turističkih vodiča, stručnih edukatora, čuvara u nacionalnim parkovima i parkovima prirode, kustosa-vodiča, voditelja interpretacijskih centara, turističkih i muzejskih djelatnika, akademske zajednice, privatnih iznajmljivača, djelatnika regionalne i lokalne vlasti kako bi predstavili primjere dobre prakse i nove trendove u interpretaciji baštine, kulturi, turizmu, očuvanju prirode i marketingu.

Razni kreativni oblici interpretacije baštine, storytelling ture, centri za posjetitelje te otkrivanje poučnih staza - sve je to dio trodnevnog programa koji će provesti Udruga Istra Inspirit uz potporu Interpret Europe europskog udruženja te sufinanciranje od strane Ministarstva turizma i sporta, Ministarstva kulture i medija, Hrvatske turističke zajednice i Turističke zajednice Istarske županije koji su projekt prepoznali kao izuzetno važan zbog današnjih trendova u interpretaciji, koja je zastupljena gotovo u svakoj djelatnosti jer ima za cilj povezivanje, stvaranje emocija i pričanje nekih novih priča, svima koji ih žele čuti i biti dio istih. Predviđeno je da na forumu prisustvuje do 150 osoba uz poštivanje svih epidemioloških mjera izdanih od strane Stožera civilne zaštite Istarske županije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 13:56