Obuljen Koržinek s ministrom za islamska pitanja, misionarstvo i uputu Saudijske Arabije

11.11.2021.

20:10

Autor: Dnevnik/HRT/IMS/V.G.

Ministar Saudijske Arabije za islamska pitanja, misionarstvo i uputu u Hrvatskoj
Ministar Saudijske Arabije za islamska pitanja, misionarstvo i uputu u Hrvatskoj
Foto: Dnevnik / HRT

Ministrica kulture i medija u prvi je službeni posjet primila ministra za islamska pitanja, misionarstvo i uputu Kraljevine Saudijske Arabije. Potpisan je Sporazum o suradnji u području znanosti, kulture i vjere te o razmjeni profesora i jačanju kulturnog i međureligijskog dijaloga.


- Odnosi Republike Hrvatske i Kraljevine Saudijske Arabije vrlo su dobri, no radujemo se njihovu unapređenju na području kulture i znanosti. Sretni smo što ovim posjetom unapređujemo i naš odnos s muslimanima u Republici Hrvatskoj. Ovdje smo kako bismo pronijeli poruku mira i tolerancije, rekao je Abdulaziz Al-Sheikh, ministar za islamska pitanja, misionarstvo i uputu Kraljevine Saudijske Arabije.

- On će zasigurno ostati upisan u povijesti kao prvi ministar kraljevine Saudijske Arabije koji je posjetio Hrvatsku, posjetio Islamsku zajednicu i iskazao veliki interes za muslimane koji žive kao manjina u Republici Hrvatskoj, rekao je Aziz ef. Hasanović, muftija Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj.

- Posebno smo ponosni da je dulje od 100 godina islam proznat u Hrvatskoj kao službena religija i da taj naš model suživota možemo podijeliti s drugima, rekla je Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture i medija.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!