• 19-09-2022

    Zamišljanje laboratorija budućnosti

     

    Ministarstvo kulture i medija otvorilo je poziv za prijavu za izbor povjerenika hrvatskog nastupa na Venecijanskom bijenalu – 18. Međunarodnoj izložbi arhitekture koja će se na temu The Laboratory of the Future održati od 20. svibnja do 26. studenog 2023. godine pod ravnanjem umjetničke direktorice Bijenala Lesley Lokko.

     

    *Hrvatski paviljoni u Veneciji: “Oblak Pergola/Arhitektura gostoljubivosti” – 16. Venecijanski bijenale arhitekture 2018. (foto: Jan Stojković) / “Togetherness / Togetherless”  – 17. Venecijanski bijenale arhitekture 2021. (foto: Ivan Dorotić) / “to trebamo – to radimo” – 15. Venecijanski bijenale arhitekture 2016 .  (foto: Maja Bosnić) /  “Fitting Abstraction” –  15. Venecijanski bijenale arhitekture 2014. (foto: Ana Opalić)

     

    La Biennale di Venezia – Međunarodna izložba arhitekture jedna je od najznačajnijih smotri predstavljanja suvremene arhitektonske prakse i jedinstvena je prilika za stjecanje međunarodne prepoznatljivosti hrvatskih arhitekata. Na mrežnoj stranici Venecijanskog bijenala dostupni su prezentacijski tekstovi koji definiraju ovogodišnji okvir izložbe, kao i kratko obrazloženje koncepcije umjetničke direktorice Bijenala Lesley Lokko.

    Javni poziv Ministarstva kulture i medija za isticanje kandidature za povjerenika hrvatskog nastupa na Venecijanskom bijenalu – 18. Međunarodnoj izložbi arhitekture, uz popis osnovnih uvjeta za kadidaturu i dokumentacije potrebne za prijavu, možete pronaći ovdje. Vrednovanjem cjelovite prijavljene kandidature, o izboru povjerenika hrvatskog nastupa odlučit će Povjerenstvo za odabir projekta u sastavu: arhitekt Bojan Baletić, arhitekt i predsjednik Udruženja hrvatskih arhitekata Roman Šilje, arhitekt i hrvatski povjerenik na Venecijanskom bijenalu – 17. Međunarodnoj izložbi arhitekture Idis Turato, ravnateljica Muzejskog dokumentacijskog centra Maja Kocijan te Nevena Tudor Perković, predstavnica Ministarstva kulture i medija.

    Kandidature se predaju u elektroničkom obliku (USB, we-transferom), preporučenom poštom ili izravno u pisarnici Ministarstva kulture i medija. Prijave će se zaprimati do 14. listopada 2022. godine, do 17 sati. Odluka o izboru hrvatskog povjerenika na Venecijanskom bijenalu – 18. Međunarodnoj izložbi arhitekture po donošenju će se objaviti na mrežnoj stranici Ministarstva kulture i medija.

    Arhiv dosadašnjih hrvatskih paviljona potražite na web stranici croatiapavilion.hr/medunarodna-izlozba-arhitekture.

     

     

  • ► SADRŽAJ ONLINE MAGAZINA VIZKULTURA.HR FINANCIJSKI PODUPIRU


    Projekti "VIZKULTURIRANJE DRUŠTVA" I "REFLEKSIJE AKTUALNOG" u 2023. bili su sufinancirani sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija Agencije za elektroničke medije


    Online magazin Vizkultura.hr i projekt "Instrospekcije galerijskog" u 2024. su sufinancirani sredstvima Ministarstva kulture i medija RH


    Online magazin Vizkultura.hr te projekti "DIJALOZI S UMJETNIČKOM SCENOM" "VIZKULTURIN PODCAST I IZLOŽBE" te "KRATKI, ANIMIRANI I EKSPERIMENTALNI FILM" sufinancirani su sredstvima Grada Zagreba