Najbolja hrvatska igra u 2021. dolazi iz pulskog inkubatora

29.01.2022.

07:01

Autor: Jasminka Kalčić/Dnevnik/HRT

Najbolja je hrvatska igra u 2020. dolazi iz pulskog inkubatora
Najbolja je hrvatska igra u 2020. dolazi iz pulskog inkubatora
Foto: Dnevnik / HRT

Prema izboru čitatelja najvećeg i najutjecajnijeg gaming portala u regiji, računalna igra nastala u pulskom inkubatoru najbolja je hrvatska igra u prošloj godini. Čini se da taj inkubator donosi sreću, jer odande potječe i Infobip, sada vodeća IT kompanija u regiji.

Mladi Puljanin Marko Tominić 2016. prodao je djedovu kuću i novac uložio u ostvarenje svojega sna, pokretanje posla izrade računalnih igrica. Sve iduće godine nije bilo lako, ali isplatilo se. U pulskom inkubatoru nastala je najbolja hrvatska igrica za prošlu godinu.

- Konkurencija je bila jako dobra i najviše smo glasova osvojili od strane baš igrača na tom jednom od najvećeg gaming portala ne samo u Hrvatskoj, već i u regiji, rekao je Tominić.

Igricom čija se radnja odvija u Gorskom kotaru, promovira i zemlju, a u radu ga financijski podupiru Grad Pula i Ministarstvo kulture. U slaganju scena pomaže mu programer koji je baš zbog tog posla stigao iz Zagreba.

- Iskustva kod developinga imam, radio sam na nekim privatnim projektima, rekao je Dawud Albouz.

A ovaj studio za računalne igre pokazuje da vrijedi. Uz onu za računala, uskoro na tržište izlazi i verzija igrice za konzole, a pripremaju i novu igricu čija će se radnja odvijati u Istri.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!