općina bednja

Za obnovu dvorane u Bednji Ministarstvo odobrilo još 300.000 kuna

Objavljeno: 23.02.2022. 18:00

Zadnja izmjena: 23.02.2022. 18:01

Ministarstvo kulture i medija za treću fazu projekta prenamjene kinodvorane u suvremenu polivalentnu dvoranu Općini Bednja odobrilo je sredstva u iznosu od 300.000 kuna čime će još jedna vrijedna i važna investicija biti uspješno privedena kraju.

Ukupna vrijednost projekta je 7,5 milijuna kuna, a radovi traju od kraja studenog 2020. godine kada je započelo rušenje stare kinodvorane na čijem se mjestu gradi novi polivalentni kulturni centar.

- U završnoj fazi projekta očekuje nas izgradnja kompletne infrastrukture i kompletno opremanje naše nove suvremene polivalentne dvorane. Zahvaljujući ovom dugoočekivanom projektu naši će mještani dobiti novi prostor u sklopu kojeg će se nalaziti prostori za udruge i kinodvorana, a zgrada će imati i lift koji će omogućiti pristup osobama s invaliditetom – naglasio je načelnik Poljak.

Kako je dodao, novi polivalentni kulturni centar bednjanskog govora omogućit će ponovno oživljavanje kulturnog života i tradicije koju je Bednja imala gotovo stoljeće prije ovog, a naši mještani će dobiti novo mjesto za druženje i zabavu nakon gotovo 40 godina.

Komentari