Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
humanitarna emisija

U četvrtak posebno izdanje Potjere, zbog dobrog razloga prekršeno važno pravilo kviza

Foto: HRT
1/6
19.04.2021.
u 14:51

U povodu Dana hrvatske knjige emitirat će se specijalna emisija u kojoj će se preko puta lovca prvi put naći četiri poznate osobe iz kulturnog života.

HRT-ov kviz Potjera u četvrtak 22. travnja gledateljima će se predstaviti u posebnom izdanju. U povodu Dana hrvatske knjige emitirat će se specijalna emisija u kojoj će se preko puta lovca prvi put naći četiri poznate osobe iz kulturnog života. Riječ je o HRT-ovu novinaru Draženu Ilinčiću kojeg je dopala uloga kapetana, povjesničaru filma Danielu Rafaeliću, uredniku i izdavaču Seidu Serdareviću te redatelju Mariju Kovaču. Ususret posebnoj emisiji razgovarali smo s urednikom Potjere Igorom Grkovićem i Marijem Kovačem koji su nam otkrili detalje ovotjedne specijalne Potjere.

Koncept ostaje isti

– Emisija Potjere 22. travnja posvećena je Danu hrvatske knjige. Tog je datuma 1501. Marko Marulić u Splitu dovršio Juditu. Dan kasnije, 23. travnja, obilježava se Svjetski dan knjige. Usto, ovu je godinu Ministarstvo kulture proglasilo godinom čitanja. Bilo puno odličnih razloga za snimanje te emisije kojom smo jako zadovoljni – kaže nam urednik Igor Grković. Koncept emisije ostao je isti, četvorica kandidata svoje su znanje prvotno testirala na brzopoteznim pitanjima, potom i na ploči, a na kraju i u završnoj Potjeri. – Jedina je razlika što su pitanja bila uglavnom iz područja književnosti ili o filmovima koji su ekranizirani, recimo da je tematski bila drugačija od ostalih emisija gdje su pitanja iz opće kulture – pojašnjava Kovač koji iza sebe već ima iskustvo u ovom formatu.

– Zapravo mi se pružila jedinstvena prilika da budem zapravo jedini koji je pobijedio na Potjeri i opet došao jer, po pravilima, jednom kad pobijediš i osvojiš novac više ne možeš doći na kviz. Doduše, novac smo skupljali za jedan plemeniti cilj, a to je za obnovu Gradske knjižnice i čitaonice u Petrinji i to je ono čime se cijela emisija rukovodila. Možda smo manje riskirali i potrudili smo se da ta svota bude što veća – dodaje Kovač.

Nezahvalna pozicija

Svojim nastupom u kvizu natjecatelji su željeli pokazati koliko je važano čitanje knjiga, a ideja za ovom specijalnom emisijom potekla je od HRT-ove urednice trećeg programa Vlatke Kolarović kojoj je pomoć pružila programskog odjela za kulturu Lidija Špiranec, a cijeli je koncept dobio i punu podršku glavnog ravnatelja, ali i urednika Zabavnog progrma Marija Sedmaka. 

Tko se našao u ulozi lovca, saznat ćemo tek u četvrtak, no Kovač ističe da je ovo bila jedna nezahvalna pozicija kako za lovca tako i za natjecatelje. – Lovac je zapravo u ovoj priči potpuni negativac jer je mogao oduzeti sav novac knjižnici u Petrinji. Iako smo mi jako dobro odigrali Potjeru i skupili ukupno 18 točnih odgovora, moram priznati da je lovac igrao malo opuštenije, a ne u petoj brzini kako zna inače. Sve je bilo u skladu s tom idejom da pomognemo Petrinji, knjižnici i cijelom kraju da se vrati na staro – zaključuje Mario Kovač.

VIDEO Pogledajte Večernjakov podcast Albine Grčić

Ključne riječi

Komentara 5

MN
Mr.NO
16:10 19.04.2021.

Mišo Hrastov je hrvatski branitelj i junak!Kada je bilo najteže branio je svoj grad od velikosrpske žgadije!U jednoj situaciji pri pokušaju ulaska srboarmije u grad Karlovac i pomoći opkoljenim im kasarnama iz kojih je razaran grad i snajperima ubijani nhegovi građani,Hrastov i dečki su na Koranskom mostu zarobili 3Oak srboarmijskih rezervista ,12 ih se opiralo pa su eliminirani. Nažalost pokvareno hr kruvisuđe sude Hrastovu za neakakav zločin nad zločincima i traže da državi koju je branio vrati nebuloznu "odštetu"! Stop lažnim i korumpiranim sudijama i političarima u Hrvatskoj!Hrastov je HEROJ!

Avatar gulag
gulag
16:03 19.04.2021.

Sad zamisli da ih lovac pobijedi!? Čemu onda akcija!

Avatar MinerVlado
MinerVlado
15:33 19.04.2021.

Pa ako je kviz humanitarni onda bi bilo suludo da ih lovac pobijedi i da ne osvoje ništa. Znači, lovac je isto uključen i normalno je da ih pusti da osvoje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije