Najavljujemo

Kultura bez granica

45. Varaždinske barokne večeri
Marko Jurinec/PIXSELL
07.06.2017.
u 09:09

Sastav Marquise nastupit će u dvorcu Trakošćan, a orguljaš svjetskoga glasa Xavér Varnus 23. rujna izvest će Bacha uz stihove Jánosa Pilinszkyja

Mađarska je zemlja – partner ovogodišnjim 47. Varaždinskim baroknim večerima, koje se održavaju od 22. rujna do 3. listopada.

Čulo se to na nedavnoj konferenciji za medije u Budimpešti, gdje su se prisutnima, između ostalih, obratili i pomoćnica ministrice kulture Republike Hrvatske Iva Hraste Sočo, ravnatelj Varaždinskih baroknih večeri Davor Bobić i ravnatelj Koncertnog ureda "Varaždin" Raymond Rojnik.

Najavljen nastup brojnih izvođača iz Mađarske

Tako će zbor "Purcell" i orkestar "Orfeo" otvoriti festival, koncert će održati Panonski filharmoničari – zbor i orkestar, kao i umjetnik István Kónya, a Barokni ansambl Savaria iz Sambotela 27. rujna u varaždinskoj crkvi svetog Nikole izvest će oratorij pod nazivom "Sveti Stjepan, prvi kralj Ugarske".

Sastav Marquise nastupit će u dvorcu Trakošćan, a orguljaš svjetskoga glasa Xavér Varnus 23. rujna izvest će Bacha uz stihove Jánosa Pilinszkyja.

U 12 dana festivala publika će imati priliku posjetiti 20 koncerata. Gradovi Sambotel i Jegersek u sklopu programa, predstavit će svoju turističku i kulturnu ponudu hrvatskoj javnosti.

Bit će održan i znanstveni simpozij u organizaciji Mađarskog instituta u Zagrebu i Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Državni tajnik za kulturnu i znanstvenu diplomaciju Mađarske István Íjgyártó naglasio je kako su 47. Varaždinske barokne večeri važne zbog suradnje i povezivanja dviju država.

Predstavljanje programa festivala upriličeno je u Mađarskoj akademiji umjetnosti u organizaciji ministarstva za vanjsku politiku i vanjske poslove Mađarske, Mađarskog instituta u Zagrebu, Mađarske akademije umjetnosti te Koncertnog ureda "Varaždin".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije