Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
umjetnost dolazi vama

Ekipa Radio Studenta donosi vam kulturu u doba korone

Foto: Sandra Šimunović/PIXSELL
1/7
17.03.2020.
u 14:56

Kulturna redakcija Radio Studenta pokrenula je akciju Umjetnost dolazi vama u svom eteru i na Facebooku.

Za sve one koji su trenutno prikovani za udobnost (ali i sigurnost) vlastitog doma i tuguju zbog toga što su svi kulturni događaji u državi i šire otkazani ili odgođeni, ekipa kulturne redakcije Radio Studenta pokrenula je akciju Umjetnost dolazi vama.

U njihovu istoimenu Facebook grupu priključilo se već više od 4 000 ljudi. U grupu su ljudi pozvani dijeliti sve što se tiče kulture, a besplatno je i lako dostupno putem interneta. To mogu biti virtualne šetnje po muzejima, radiodrame, snimke i live streamovi predstava, audioknjige, podcasti - sve čega se sjetite, a što nam može olakšati i uljepšati samotne dane u karanteni.

Budućnost programa na samom Radiju Student za sada je neizvjesna te se čekaju nove upute nadležnih institucija. No djevojke iz redakcije rekle su nam da u pripremi imaju unaprijed snimljene materijale, a do tada sve prošle emisije možete poslušati i na njihovom Mixcloudu. Među njima su i središnja kulturna emisija Kulturizacija, emisija o kazalištu Generalna proba, a za sve knjigoljupce tu je Knjiški moljac, u kojima možete poslušati mnoštvo intervjua, priloga s prošlih kulturnih događanja i zanimljivosti s kulturne scene. A odličnu glazbu, po kojoj je Radio Student poznat, ne može zaustaviti ni koronavirus.

U eter Radio Studenta ćemo, ukoliko se otkažu naše redovne emisije, puštati unaprijed snimljene intervjue s akterima naše kulturne scene, te u dogovoru s autorima radiodrame, audioknjige i podcaste. Grupu Umjetnost dolazi vama osnovali smo kao svojevrsnu produžnicu našeg rada na programu Studenta i planiramo i dalje aktivno raditi na njoj te poticati ljude da objavljuju - rekla nam je urednica kulturne redakcije Karla Kostadinovski.

U njihovoj Facebook grupi, među preporukama korisnika, za sada možete pronaći velik broj interesantnih kulturnih razbibriga. Tu su prijenosi i snimke predstava kazališta Mala scena, Studentskog teatra LERO i kazališnog kolektiva BADco., čitanja poezije i kratke proze Čitalice Nine, platformu za gledanje hrvatskih kratkometražnih filmova te veliku kolekciju filmova koje je dostupnima učinilo Kino Mediteran. Književni klub Booksa ponudio je snimke svojih književnih događanja, Hrvatsko dizajnersko društvo svoje [d]razgovore, a Cirkorama virtualnu izložbu “Emotivne kovanice”.

Nemojte se ustručavati podijeliti nešto u grupi i nemojte se ustručavati dodati u grupu svoje prijatelje zaljubljenike u kulturu, što više, to bolje! Nadamo se da će ova Bolest-Čije-Se-Ime- Ne-Spominje što brže proći i da ćemo što prije izaći iz ove kulturne pustinje i ponovno uživati uživo u blagodatima svega što nam naši predivni umjetnici omogućavaju iz dana u dan. Do tada, dobro nam došli, idemo živjeti kulturu koliko možemo! #ostajemodoma i slušamo se na 100,5 - poručuju nam kulturnjaci sa Studenta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije