Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Splitski Netflix

Ekipa Kina Mediteran vratila je kina na otoke, a sada ih dovode i u vaš dnevni boravak

09.12.2020.
u 10:24

Ekipa Kina Mediteran svoj je višegodišnji rad pretvorila u online kino - Kino Mediteran od doma

Splitska ekipa koja stoji iza Kina Mediteran, priče koju vodi Alen Munitić, inače i direktor Kino mreže, investicijskim potporama Ministarstva kulture i medija tijekom šest godina dovela je kina na hrvatske otoke. Od 2014. do 2020. potpuno su opremili kina u Bolu, Supetru, Hvaru, Jelsi, Komiži, na Mljetu, Lastovu, u Imotskom, Podgori, Pločama, ljetno kino Bačvice te kao 12. navode set opreme za putujuće kino kojim se filmovi prikazuju na još 15 lokacija, a u tim novoopremljenim kinima otad je cjelogodišnji filmski program.

No sada, u vrijeme pandemije kada su kulturni programi rijetkost pa i kina rade po posebnim epidemiološkim mjerama, taj su višegodišnji rad pretvorili u online kino – Kino Mediteran od doma, lako bismo rekli svojevrsni splitski Netflix.

Nalazi se na adresi www.kmod.hr, donosi nezavisne filmove europske i svjetske produkcije. Trenutačno na izbor nudi 50 filmova, a ponuda će se svaki mjesec nadopunjavati novim naslovima.

Platforma Kino Mediteran od doma jedinstvena je kod nas po tome što koristi ponajbolji sustav “streamanja” filmova Shift72 koji ima najviše standarde sigurnosti, a danas ga koriste najveći svjetski filmski festivali poput Cannesa, Toronta, Sundancea, ali i brojna kina u svijetu koja su preko njega razvila online ponudu za svoje gledatelje, kažu u Kinu Mediteran.

Inače, filmove je moguće gledati na televizoru, računalu, mobitelu i tabletu i svi su titlovani na hrvatski jezik. Za hrabrije omogućen je i odabir titlova na engleskom jeziku, a sjajna vijest je da će uskoro filmovi biti adaptirani i za osobe oštećena sluha. Što se tiče izbora ponuđenih naslova, dio je onih koji su obilježili Kino Mediteran, a mislili su i na klince. 

– Trudili smo se filmove “zapakirati” u kategorije, i to one za koje smo sve ove godine susreta s publikom shvatili da su ljudima zanimljive. Primjerice, naši gledatelji uvijek vole filmove iz Palestine, Alžira, Tunisa, pa će takva ponuda u našem online kinu biti dostupna u kolekciji “Priče s Bliskog istoka”. Također, napravili smo kolekciju “Feel good filmova” jer je to nešto što nam posebno treba u ovim vremenima, a za ljubitelje art filmova imamo u ponudi kolekciju simpatičnog naziva “Samo za hrabre”. Posjetitelji će naći i kolekciju najgledanijih domaćih filmova za koje se diljem Kina Mediteran tražila ulaznica više, isto kao i kolekciju europskih hitova. U ponudi su i kolekcije filmova inspiriranih istinitim pričama, ali i književnim djelima. Takvu ponudu nastavit ćemo i ubuduće. Naime, jedan od razloga popularnosti naših kina i programa je upravo pomno selektiranje programa – kazao je Alen Munitić, direktor platforme Kino Mediteran od doma.

Preporuka je argentinski hit “Pljačka stoljeća” Ariela Winograda, inspiriran istinitim događajem o najvećoj pljački banke u Argentini koja je nadahnula i hit-seriju “La Casa de Papel”. Svakako za Oscara nominiran poljski film “Corpus Christi” Jana Komasa, pobjednik Sundancea, te drama “Yalda, noć oprosta” Massouda Bakshija i hrvatski film “Mater” Jure Pavlovića.

Vrijedan pažnje je i talijanski triler “Sitne ribe” Claudija Giovannesija po knjizi Roberta Saviana, autora serije “Gomora”, ali i sjajna Julitte Binoche u komediji “Kako biti dobra supruga” Martina Provosta i u odličnoj ljubavnoj drami “Ona koju zamišljaš” Saffyja Nebboua.

Plaćanje gledanja filmova moguće je karticama korištenjem sustava internetskog plaćanja Stripe, a cijena pojedinog filma je 20 kuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije