investicijska potpora

Preko milijun kuna za projekt adaptacije bivšeg Kina Odeon

09.01.2020 u 15:11

Bionic
Reading

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, u skladu s raspisanim pozivom za predlaganje javnih potreba u kulturi u dijelu investicijske potpore za 2020. godinu, dodijelilo je Javnoj ustanovi u kulturi Tvrđava kulture Šibenik 1.168.000 kuna za dovršetak projekta adaptacije multimedijske dvorane bivšeg Kina Odeon

Posljednja faza adaptacije uključuje uređenje i opremanje interijera prema visokim produkcijskim standardima. Stoga će po završetku projekta bivše Kino Odeon postati mixed-art venue, polivalentna dvorana namijenjena održavanju kino i kazališnih predstava, glazbenih događanja, scenskih izvedbi te konferencija i manjih kongresa.

Programske smjernice ovog novog kulturnog gradskog prostora bit će usmjerene prvenstveno na suvremene kulturne i umjetničke prakse te povezivanje kulturne scene i lokalne sredine. Cilj je da Kino Odeon s vremenom postane lokalni i regionalni hub koji raznovrsnim i kvalitetnim programima odgaja novu, mladu publiku i tako obogaćuje kulturni život zajednice.

Podsjetimo, Grad Šibenik projekt rekonstrukcije bivšeg Kina Odeon provodi u fazama od 2013. godine. Do sada je uloženo više od 9 milijuna kuna, od čega je oko 40% došlo iz bespovratnih sredstava Ministarstva kulture. Od prošle godine JU Tvrđava kulture Šibenik uključena je u dovršetak projekta adaptacije zajedno s gradom, dok je Ustanovi povjereno i buduće upravljanje obnovljenom dvoranom.