Regija
ZAVRŠENA MONTAŽA VRLO KVALITETNE DIGITALNE OPREME

Uskoro 3D filmovi u kinu u Županji
Objavljeno 16. listopada, 2020.
ŽUPANJA


Ministarstvo kulture u ovoj je godini za digitalizaciju kina Mladost u Županji osiguralo 300.000 kuna, a ostatak sredstava osigurat će Grad.


- Grad je proveo postupak javne nabave, odabrao tvrtku koja nam je ponudila ugradnju kompletne digitalne 3D kinoopreme u iznosu od 531.831,25 kuna. Nabavljen je digitalni kinoprojektor i računalna oprema, ozvučenje te filmsko platno dimenzija osam puta četiri metra. U srijedu je završena montaža opreme i konačno su stvorene sve pretpostavke za kinoprojekcije – ističe Branko Stojčić, direktor gradske tvrtke Stanobiro, koja upravlja kinom. Predstoji odabir distributera filmova i sam ustroj funkcioniranja kina, određivanje vremena za projekcije i drugih pojedinosti. Digitalizacija će omogućiti nove sadržaje i aktivirati ovo kino, jer digitalna tehnologija uz kvalitetu donosi i niz drugih prednosti, kao što su aktualan repertoar i lakša nabava filmova. Sredinom studenoga počinju projekcije, naravno, u skladu sa svim epidemološkim preporukama. Posjetitelji će filmske hitove u Županji moći gledati istovremeno kad su i premijere u Zagrebu te u drugim gradovima. Moći će uživati u najnovijoj tehnologiji, odličnoj kvaliteti slike i zvuka te u 3D projekcijama.
Zahvaljujući financijskoj potpori Ministarstva koje je do sada uložilo više od 3,5 milijuna kuna, Grad oko 1,3 milijuna kuna, manji dio i Županija, proteklih je godina dvorana kina Mladost temeljito obnovljena i uređena i zabljesnula je novim sjajem. M.L.O.
Možda ste propustili...

NA KROVOVE POGONA POSTAVLJENA SUNČANA ELEKTRANA, JEDNA OD NAJVEĆIH U SLAVONIJI I BARANJI

Grad-Export na struji će godišnje uštedjeti 140.000 eura

Najčitanije iz rubrike