www.ezadar.hr - Krapina u znaku tjedna kajkavske kulture

Tradicionalna rujanska manifestacija

Podizanjem festivalske zastave sinoć je u Krapini otvoren 47. Tjedan kajkavske kulture.

 

                                                                                                             FOTO: ezadar                


Ova tradicionalna rujanska manifestacija i ove godine donosi obilje programa u duhu tradicije kajkavskog govornog područja. U sedam dana trajanja ispreplest će se sadržaji za sve generacije i ljubitelje raznih vidova umjetnosti, u kojima će sudjelovati svi uzrasti kajkavaca.

Pokrovitelj Tjedna kajkavske kulture i ove je godine Ministarstvo kulture, koje ga već desetljećima podupire, a otvorio ga je zamjenik ministrice Berislav Šipuš.

"Držim da je u današnje vrijeme neobično važno da kultura ne bude tretirana, kao što znade biti u kriznim vremenima, kao nešto što kažu da nije produktivno. Vjerujem da je jako produktivno sve ono što vidim što vidim i vjerujem da upravo kulminacija, kako ćemo ići kroz ovaj tjedan, sve do Popevke na vek, odnosno subote kada će 47. festival, vjerujem, ponovo uskladiti žice i glasove. Vjerujem da ćemo svi uživati", rekao je Šipuš.

Tjedan kajkavske kulture svojevrstan je brend Grada Krapine, koji kroz sve svoje naraštaje zahvaljujući ovoj manifestaciji njeguje i čuva svoju baštinu. Upravo na tragu toga brojni su programi koji slijede ovoga tjedna, poput današnjeg znanstvenog skupa 'Kajkavski jezik, književnost i kultura kroz stoljeća'.

03.09.2012  Media Servis /eZd