Zadarski list - Klape pismom dozvale i - oduševile publiku

"SMOTRA KLAPA SENJ 2011." DUPKOM ISPUNILA TRG BISKUPA OŽEGOVIĆA I PRUŽILA IZNIMAN GLAZBENI DOŽIVLJAJ
 
 
Izniman dvodnevni glazbeni doživljaj protekli su vikend ljubiteljima klapske pjesme priredili sudionici kulturno-glazbene manifestacije "Smotra klapa Senj 2011." . Održana je na Trgu biskupa Ožegovića kojeg su gledatelji dupkom ispunili, a sa po dvije pjesme predstavile su im se ukupno 22 muške i ženske klape. Obje klapske večeri okončane su popularnom pjesmom "Da te mogu pismom zvati", koju su svi sudionici smotre zajednički otpjevali.
 
Na ovogodišnjoj Smotri nastupile muške klape Trabakul iz Kostrene, Jargola iz Paga, Rab iz Raba, Zvonimir iz Baške, Kvarner iz Bakra, Tič iz Triblja, Teran iz Trviža, Kondura iz Zadra, Klis iz Klisa, Škrljevo iz Škrljeva i Grdelin iz Zagreba. Brojne su bile i ženske klape, a senjskoj publici su se predstavile ženska klapa Sozal iz Raba, Kirice iz Grižana, Sklad iz Bakra, Trsat iz Rijeke, Peružini iz Paga, Volta iz Krka, Roč iz Roča, Senjkinje iz Senja, Stridone iz Štrigove, Mindua iz Okruga Gornjeg i Mendula iz Kaštela.
 
Smotra je i ove godine održana pod generalnim pokroviteljstvom Ličko-senjske županije i Grada Senja, te uz potporu Ministarstva kulture RH, a uspješni organizator ove tradicionalne manifestacije, koja se u Senju održava od davne 1973. godine, je Pučko otvoreno učilište M. C. Nehajeva iz Senja, u kojem ne kriju zadovoljstvo uspjehom i ovogodišnje smotre.
 
Senjsku Smotru klapa vodio je Branko Uvodić, a snimka smotre emitirat će se i na nacionalnom radiju.
 
D. PRPIĆ
 
ZADARSKI LIST, 18.07.2011.