Vjesnik - Djevojčica Lucija otvorila Međunarodni dječji festival

Tijekom dvotjednog trajanja, na brojnim šibenskim pozornicama, ulicama i trgovima, u službenom i neslužbenom programu, te u radionicama i uvijek zanimljivom i kreativnom Noćnom programu, izvest će se 200 različitih programa koji objedinjuju sve umjetničke izražaje.
  

FOTO: VJESNIK

  
U nazočnosti predsjednika Ive Josipovića, ministra kulture Jasena Mesića i drugih uzvanika i gostiju, na Ljetnoj pozornici u Šibeniku svečano je otvoren 51. međunarodni dječji festival. Čast da ovogodišnju dječju smotru proglasi otvorenom priopala je 7-godišnjoj djevojčici Luciji Gracin iz Šibenika.
 
Pozdravljajući djecu i sudionike manifestacije kojoj je pokrovitelj, predsjednik Josipović istaknuo je kako mu je čast nazočiti festivalu koji je kroz minula desetljeća tako puno dao svijetu. “U gledalištu vidim ozarena lica djece i njihovih roditelja i siguran sam da će i ovogodišnji festival biti festival ljubavi i sreće, festival djece koja vole drugu djecu bez obzira na to odakle dolaze, u što vjeruju, koje su boje“, rekao je Josipović poželjevši puno uspjeha MDF-u.
 
Nakon ceremonijalnog dijela u kojem se na jarbol postavila festivalska zastava koja će se na trgu ispred katedrale svetog Jakova i Gradske vijećnice vijoriti sve do kraja festivala, 2. srpnja, izvedena je predstava Zagrebačkog kazališta mladih “Ružno pače“ u režiji Roberta Waltija. Predstava je nastala prema bajci H.C. Andersena, a tekst je prilagodio Ivo Martinić.
 
Tijekom dvotjednog trajanja, na brojnim šibenskim pozornicama, ulicama i trgovima, u službenom i neslužbenom programu, te u radionicama i uvijek zanimljivom i kreativnom Noćnom programu, izvest će se 200 različitih programa koji objedinjuju sve umjetničke izražaje. Festivalskim pozornicama prodefilirat će oko 1200 sudionika iz zemlje i inozemstva - Makedonije, Litve, Latvije, Slovenije, Njemačke, Norveške, Austrije, Kine i Srbije. Računa se da će kroz ovogodišnji Festival proći će oko šest tisuća djece.
 
JADRANKA KLISOVIĆ
 
VJESNIK, 19.06.2011.