Ministar Biškupić primio u radni posjet predstavnike Ministarstva za okoliš i prostor Republike Slovenije

Ministar kulture mr. sc. Božo Biškupić i državni tajnik nadležan za zaštitu prirode u Ministarstvu kulture Zoran Šikić, sa suradnicima primili su danas u radni posjet izaslanstvo Ministrstva za okolje in prostor Republike Slovenije na čelu s g. Mladenom Bergincom.

Ministar kulture mr. sc. Božo Biškupić i državni tajnik nadležan za zaštitu prirode u Ministarstvu kulture Zoran Šikić, sa suradnicima iz Uprave za zaštitu prirode, Uprave za inspekcijske poslove zaštite priore i Državnog zavoda za zaštitu prirode primili su danas u radni posjet izaslanstvo Ministrstva za okolje in prostor Republike Slovenije na čelu s g. Mladenom Bergincom, voditeljem sektora za ohranjenje narave. 

 

U slovenskom izaslanstvu još su bili Vesna Kolar Planinšič, Peter Skoberne te Andrej Bibič. S obje strane suradnja u području zaštite prirode ocijenjena je vrlo dobrom. Slovenska delegacija iskazala je spremnost poduprijeti hrvatska nastojanja za uspješno okončanje pregovora unutar poglavlja 27 u dijelu koji se odnosi na zaštitu prirode, ali istodobno prepoznajući i pohvaljujući sve što je do sada Hrvatska učinila u ispunjenju europskih obaveza i standarda u ovome području.Posebno se raspravljao o problematici Natura 2000 obzirom da je ista baš na primjeru Hrvatske i Slovenije možda i najkompleksnija unutar EU. Ostale teme o kojima se raspravljalo bile su Ocjena prihvatljivosti plana programa i zahvata na području Nature 2000 upravljanje populacijom velikih zvijeri te institucionalni i zakonodavni okvir zaštite prirode. 
 

Najave