Ministar Biškupić uputio brzojav sućuti obitelji Radić

Ministar kulture mr. sc. Božo Biškupić uputio je brzojav sućuti obitelji preminulog pijanista i glasovirskog pedagoga Stjepana Radića.

"U povodu smrti gospodina Stjepana Radića, uvaženog pijanista i glasovirskog pedagoga, izražavam duboku sućut u osobno ime i u ime Ministarstva kulture Republike Hrvatske.
 
Gospodin Stjepan Radić bio je umjetnik iznimne glazbene karijere i pijanist velike kulture. Kao pripadnik generacije koja je na najaktivniji mogući način oblikovala glazbeni ukus njegova vremena, istaknuo se osobitošću interpretacija i osobno prepoznatljivih izvedbi, jednako u oblikovanju glasovirskih koncerata, kao i mnogobrojnih solističkih recitala. Zahvaljujući sačuvanim snimkama i danas je moguće svjedočiti o umjetničkoj izražajnosti njegova pijanizma koju je desetljećima majstorski prenosio svojim studentima na Muzičkoj akademiji. Stjepan Radić, nositelj visokih nacionalnih priznanja, među kojima je istaknuta Nagrada Vladimir Nazor za životno djelo, jedan je od istinski velikih glazbenika hrvatske suvremene kulture. Spoj izvrsnosti klasičnog obrazovanja i umijeća interpretacije vrlo raznolike glasovirske literature kojima je nadahnjivao mnoga skladateljska ostvarenja, čine ga uglednikom za čijim odlaskom s pravom žali cijela kulturna javnost.
 
Veličina njegova umjetničkog lika ostat će u trajnoj uspomeni, posebno jer ispraćajući gospodina Stjepana Radića, također ispraćamo predstavnika nadasve istaknute generacije hrvatskih glazbenika koja je stvarala koncertnu i glazbenu povijest 20. stoljeća."

Najave