Forum Zaklade Anna Lindh okupio predstavnike država članica Unije za Mediteran

U Barceloni se od 4.-7. ožujka 2010. godine održava Forum Zaklade Anna Lindh koji je okupio predstavnike država članica Unije za Mediteran.

Na Forumu sudjeluje oko 900 predstavnika organizacija civilnog društva ministarstava država članica, s ciljem da se ojača suradnja na Mediteranu, u sklopu projekata interkulturnog i međureligijskog dijaloga, kulturne raznolikosti te stvaranja prostora mira i suradnje i uvažavanje zajedničkih vrijednosti na Mediteranu.

Pored zaklade Anne Lindh, Forum organizira i Europska komisija, španjolska vlada te vlasti Katalonije i Barcelone. Istovremeno, dana 3. ožujka 2010. otvoreno je sjedište Tajništva Unije za Mediteran u palači Pedralbes u prisutnosti ministara vanjskih poslova Španjolske, Francuske, Turske, Egipta, Jordana, predstavništva Arapske lige i Europske komisije.

Na Forumu sudjeluju predstavnici hrvatske Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija te iz Ministarstva kulture gđa. Jasminka Lokas-Strpić, ravnateljica Uprave za međunarodnu kulturnu suradnju.

Najave