Ministar Biškupić uputio čestitku Kazalištu Mala scena

Ministar kulture mr. sc. Božo Biškupić uputio je čestitku povodom svečane proslave dvadeset godina Kazališta Mala scena.

"Povodom svečane proslave dvadeset godina Kazališta Mala scena upućujem Vam srdačne čestitke u svoje osobno i u ime Ministarstva kulture.   
               
Vitomira Lončar i Ivica Šimić stvorili su svojom izuzetnom stvaralačkom energijom i ustrajnošću istaknuto privatno hrvatsko kazalište za djecu i mlade - Kazalište Malu scenu. Tijekom dugog niza godina nastalo je preko 80-tak premijera za djecu , mlade i odrasle, koje su do danas osvojile brojne nagrade na najistaknutijim hrvatskim i svjetskim festivalima te privukle izniman broj gledatelja. Slijedeći svoju kazališnu misiju, stvarali su hrvatsko profesionalno kazalište za djecu i mlade, otvarali nove puteve umjetničkog stvaralaštva na najvišoj umjetničkoj razini, i u suradnji s najistaknutijim hrvatskim kazališnim umjetnicima promovirali hrvatske autore, ali i najveće svjetske naslove. Kazalište Mala scena odlikuje najviša razina profesionalnosti i uspješnosti kako na umjetničkom, tako i na poslovnom i organizacijskom planu. Angažiranost i značajni pomaci u razvoju stvaralaštva za djecu i mlade obuhvaćaju iznimnu svestranost - od pokretanja biblioteke, edukacije, programa gostovanja te suradnje s inozemnim kazalištima i institucijama. Danas je to prepoznatljivo i moderno kazalište za djecu i mlade, čiji uspjesi i nastojanja daju izuzetan doprinos hrvatskom profesionalnom stvaralaštvu za djecu i mlade.
           
Upućujem Vam srdačne čestitke u povodu važnog jubileja te želim da na tragu svog dugogodišnjeg stvaralaštva i dalje nastavite na najbolji način ostvarivati svoje umjetničke vizije."


Najave