Potpisan Program suradnje između Vlade RH i Vlade Ruske Federacije

Ministar kulture mr. sc. Božo Biškupić i veleposlanik Ruske Federacije Mihail Konarovski potpisali su danas u Ministarstvu kulture Program suradnje iz područja kulture između vlada dviju država od 2009. do 2011.

Biškupić je izrazio zadovoljstvo potpisanim programom rekavši kao će se njime intenzivirati kulturna suradnja i razmjena brojnih kulturnih manifestacija - izložaba, koncerata, kazališnih gostovanja, prijevoda hrvatske literature na ruski i ruske književnosti na hrvatski.

Biškupić je najavio da bi se u sklopu spomenutog programa 2010. održao Tjedan hrvatske kulture u Rusiji, a 2011. Tjedan ruske kulture u Hrvatskoj.Ministar je rekao da će se nakon potpisivanja Programa suradnje iz područja kulture razgovarati i o gostovanju izložbe iz najprestižnijeg ruskog muzeja Ermitagea u Klovićevim dvorima.

Ruski veleposlanik Konarovski je kazao da je Program potpisan na završetku njegova mandata u Hrvatskoj, ističući kako će i dalje s velikom pozornošću pratiti razvitak rusko-hrvatskih kulturnih odnosa.Dodao je kako odlazi sretan jer je vrlo dobro upoznao Hrvatsku, izuzetno lijepu i zanimljivu zemlju. Založio se za daljnu suradnju i poticanje hrvatskih i ruskih projekata koji su na Popisu svjetske baštine UNESCO-a. (Hina)

Najave