Održan sastanak ministra Biškupića sa delegacijom državnog povjerenstva za vjerska pitanja Republike Albanije

U Ministarstvu kulture održan je sastanak ministra kulture mr. sc. Bože Biškupića s delegacijom državnog Povjerenstva za vjerska pitanja Republike Albanije.

Predsjednik povjerenstva gospodin Rasim Hasanai zahvalio je ministru Biškupiću na prijemu te ukratko pojasnio sustav vjerskih zajednica u Albaniji. Pojasnio je nastojanja albanske vlade da se vjerski objekti koji su bili oduzeti za u periodu od 1967. do 1980. godine vrate u posjed vjerskim zajednicama. Istaknuo je da je su u Albaniji odnosi vjerskih zajednica vrlo dobri i da sve vjerske zajednice dijele jednaka prava.



Predsjednik povjerenstva gospodin Hasanai uputio je poziv Ministru Biškupiću, predsjedniku Komisije za odnose s vjerskim zajednicama RH i g. Dubroviću, tajniku Komisije za odnose s vjerskim zajednicama RH da posjete Albaniju.

Ministar Biškupić se zahvalio na pozivu i posjeti te izrazio zadovoljstvo zbog jako dobrog odnosa Republike Hrvatske prema albanskom narodu posebno na području kulture. Prisutnim je objasnio sustav i način rada Komisije za odnose s vjerskim zajednicama RH. Posebno je naglasio kako Komisija nastoji omogućiti djelovanje svim vjerskim zajednicama poštujući njihovu vjersku raznolikost.

Po završetku sastanka, predsjednik povjerenstva g. Hasanai izrazio je zadovoljstvo dobivenim informacijama i razmjenom iskustava koje će mu koristi u njegovom radu.

Najave