Svjetski dan lutkarstva

U povodu Svjetskog dana lutkarstva, koji se obilježava 21. ožujka, ministar kulture Božo Biškupić uputio je čestitke lutkarima, lutkarskim kazalištima i svim ljubiteljima lutkarske umjetnosti.

Svjetski dan lutkarstva, važna je prigoda da se svim lutkarskim kazalištima i lutkarima upute čestitke za njihova postignuća i promociju lutkarskog stvaralaštva.I ove godine pod okriljem udruge UNIMA obilježit će se ovaj dan diljem svijeta te prenijeti nadahnute poruke o kreativnoj, odgojnoj i umjetničkoj važnosti i specifičnosti lutkarskog kazališta u suvremenom društvu i umjetnosti. Čudesne i raznolike lutkarske kreacije te minuciozne i zadivljujuće lutkarske animacije hrvatskih lutkara i entuzijasta stvorile su respektabilnu tradiciju iz koje niču i današnja umjetnička postignuća profesionalnih i amaterskih lutkarskih kazališta te njihovi uspjesi na domaćoj i međunarodnoj lutkarskoj sceni. Novi naraštaji hrvatskih studenata lutkara najavljuju izniman i kvalitetan razvoj hrvatskog lutkarskog stvaralaštva, kojemu zasigurno neće nedostajati vjerne publike.
 
Potrebno je istaknuti i osobite zasluge Hrvatskog centra UNIMA u promociji lutkarske umjetnosti i povezivanju hrvatskog lutkarstva u svjetsku lutkarsku mrežu.
 
U povodu Svjetskog dana lutkarstva upućujem želje za daljnjim uspjesima i vrijednim stvaralačkim lutkarskim ostvarenjima.
 


Najave