Ministar Biškupić sastao se s državnim tajnikom češkog ministarstva kulture g. Jaromírom Talířom

Ministar kulture mr. sc. Božo Biškupić održao je danas sastanak s državnim tajnikom češkog ministarstva kulture gospodinom Jaromírom Talířom. Sastanku su nazočili i državna tajnica mr. sc. Nina Obuljen te državni tajnik mr. Jasen Mesić.

Ministar Biškupić i državni tajnik Jaromír Talíř ocijenili su dosadašnju suradnju vrlo uspješnom o čemu govori i velik broj prijedloga programa koji redovito pristižu Ministarstvu kulture RH.Češki državni tajnik zahvalio se na pomoći u realizaciji koncerta Češkog simfonijskog orkestra u Hrvatskom narodnom kazalištu. Ministar Biškupić najavio je mogućnost održavanje izložbe ''Suvremeno hrvatsko kiparstvo'' u Pragu te je zamolio državnog tajnika Talířa za pomoć oko pronalaženju odgovarajućeg prostora za tu izložbu. Riječ je o izložbi kojom se predstavlja više od 15 suvremenih hrvatskih kipara sa oko 50-tak skulptura. Državni tajnik Talíř obećao je svoju pomoć oko pronalaženju adekvatnog prostora za tu izložbu.

Češki državni tajnik zahvalio se hrvatskoj strani na pripremi novog Programa kulturne suradnje za godine 2009 - 2011. koje je izradilo Ministarstvo kulture, te najavio kako će češka strana brzo poslati odgovor. 
 Najave